sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Pientä tokoilua

Pieni paluu vielä eilispäivään ennen tokoraporttia... Kiitos ihan kamalasti Eltsulle mukavasta matka- ja kisaseurasta. Päivä meni tosi joutuisasti, vaikka oli ihan kauheen pitkä. Oli myös kiva nähdä "etelän" tuttuja pitkästä aikaa :-)

Tiinalta sain yhden kuvan Gimmasta ja Splitistä, kiitos! Vähän ennen sisarusten kuvaamista Split tajusi, että siskolikkahan tuoksuu ihan jumalaiselta eikä näin ollen meinannut millään malttaa istua Gimman vieressä :-D

Ja sit tokoilukuulumiset. Gimman kanssa ensin kaukoja. Muuten vaihdot hyviä, mutta seisomasta maahanmennessä tulee eteenpäin. Otin tätä muutaman toiston ihan lähellä ja autoin vähän kädellä maahan ja alkoi taas näyttää hyvältä. Pysyi hyvänä, vaikka vähän pakitin taaksepäin. Paikallamakuuta otettiin ehkä noin viiden metrin etäisyydellä ja aika lyhyellä ajalla. Hyvin pysyi. Tätä täytyy nyt alkaa harjoitella enemmän, että saadaan kevääseen mennessä kisakuntoon. Tuo on vaan jotenkin niin tylsä liike, että en useinkaan muista sitä treenata. Seuraaminen oli nyt tosi hyvää! Gimma on selvästi tajunnut sen idean. Otettiin käännöksiä sekä oikealle, että vasemmalla, molempiin suuntiin käännökset hyviä. Välillä jää vähän liian taakse seuraamisessa mun makuun, mutta sääntöjen mukaan taitaa olla just oikea paikka. Sivusuunnassa ei tällä kertaa ottanut etäisyyttä, hyvä hyvä. Lopuksi vielä liikeestä seisomisia. Ensin peruuttamalla useampi toisto ja sitten puun ympäri kierrättämällä muutama kerta. Molemilla tavoin pysähtyi hyvin.

Mimmin kanssa naksuteltiin jälleen sivulletuloa. Yritän edelleen saada sen käteen hyppäämisen tuossa yhteydessä pois. Aluksi pomppi kuin vieteri kun tuli sivulle, mutta alkoi jälleen tajuta idean kun sai naksun ainastaan silloin kun tuli sivulle pomppaamatta. Otettiin muutama pätkä seuraamista ja se on kyllä kotipihalla tosi hyvä näköistä, ainakin noin pienessä pätkässä otettuna. Kaukoja (istu-maahan) harjoiteltiin pienellä etäisyydellä. Hyvin vaihtaa asennot, mutta jestas, että se on alkanut ennakoida, joten harjoiteltiin sitten asennossa pysymistä. Yritin myös opettaa istumasta seisomaan nousemista, mutta se tuntuu kyllä ihan toivottomalta :-P. Vaikka eipä tuo haittaa kun tuskin Mimmin kanssa ikinä mihinkään voittaja-luokkaan edes päästään :-D. Lopuksi leikittiin ihan vaan lelulla. Tämä lähinnä agilitya varten. Kuumensin lelulla tosi kovasti ja heitin lelun samalla kun pidin Mimmistä kiinni ja kuumensin sitä menemään lelulle. Paineli tosi hyvällä vauhdilla sinne. Tein muutaman kerran myös niin, että leikin lelulla, nappasin sen pois, jätin maahan ja lähdettiin Mimmin kanssa kauemmas ja sieltä lähetin lelulle. Tässäkin tosi hyvä vauhti. Tähän liitän myös eteen-käskyn, jos se vaikka joskus sen oppisi. Mä oon niin täpinässä tuosta uudesta ulottuvuudesta lelun kanssa!

Ai niin, elisiin kisoihin pitää vielä vähän palata. Jenni kehotti laittamaan kisoissa lelun maalialueen ulkopuolelle odottamaan ja sitten mennään radan päätteeksi Mimmin kanssa lelupalkalle. Ensimmäisellä radalla tuota ei voinut toteuttaa kun poistuminen rata-alueelta oli samasta tilasta kuin seuraava koirakko meni radalle. Huonosti selitetty, mutta mun oli pakko ottaa siis Mimmi kiinni eikä voitu vapaana poistua radalta. Toisella ja kolmannella radalla sitten jätettiin lelu valmiiksi. Toisen radan jälkeen hyppi ja pomppi mua vasten ja mä hoin sille jotain lelusta. Näki lelun ja palkkaantui sillä tosi hyvin. Kolmannen radan jälkeen ei pomppinut mun käteen vaan kipitti hieman mun edellä lelulle. Mahtavaa!

Ei kommentteja: