tiistai 15. kesäkuuta 2010

Vaasan kisat ja huoli Pimusta

Sunnuntaina oli Vaasassa BAC:in järjestämät agilitykisat. Osallistujamäärällä ei taaskaan noita kisoja oltu pilattu. Onhan se ihan kiva kun ei tule päivä niin pitkäksi, mutta kyllä mä silti toivoisin vähän enemmän koiria. Ehtisi paremmin hoitaa omien koirien lämmittelyt ja jäähdyttelyt. Nyt ne meni kiireessä, vähän vasemmalla kädellä hoitaen :-P. Kisoissa oli kaksi agilityrataa ja tuomarina molemmilla radoilla oli Henri Luomala.

Ratoja ei tälläkään kertaa saatu mun kameralle. Teki saman tempun kuin Stadi Gamesissa >:(. Piian kameralla otettiin kuitenkin Mimmin jälkimmäinen rata ja Gimman molemmat radat. Vielä kun osaisin niitä vähän pienentää ja laittaa nettiin niin kaikki ois hyvin. Nyt on ihan kamalan kokoisia tiedostoja. Katotaan saanko niitä koskaan tänne...

Mimmi oli ensin vuorossa. Alku ihan hyvä, hyppy, rengas, kääntyminen hypylle ja siitä putken takimmainen pää. Tästä puomille, joka oli tosi hyvä. Ehkä hivenen liian ylös pysähtyi, mutta pääasia, että pysähtyi. Puomin jälkeen valssi muurilla ja palaset lensi. Pitäisi saada itselle muuri :-P. Muurilta putkeen ja siitä 90 asteen kiertokulma kepeille. Hyvin lähti ja kesti kepeillä sivuttaisirtoamisen. Seuraavalla hypyllä päällejuoksun tapainen, josta pituudelle. Siitä sitten aika loogista menoa keinulle saakka. Sen jälkeisellä hypyllä oli tarkoitus tehdä pakkovalssi-jaakotus, mutta Mimmi lähti vähän ennen lupaa, joten en ihan ehtinyt sinne minne kuvittelin ja tuosta tulikin jotakin, joka yritti olla pakkovalssi. Mimmi kuitenkin meni oikein ja lopun kaksi hyppyä ihan hyvin. Radan jälkeen oli olo, että Mimmi ei kulkenut normaalisti :-(. Kun kyselin muilta niin Piia taisi olla ainoa, joka sanoi, että ei ollut normaalia menoa. Rimat pysyi kyllä ja kääntyi hyvin, mutta jotakin puuttui.

Gimmalla sama rata. Sillä sain kolmannen riman alas kun tein vetoliikkeen putkeen juuri riman päällä. Puomi oli ihan kohtuullinen. Vähän liian ylös vaan jää tällä hetkellä. Muurilla valssi hyvä ja siitä putkeen. Kepit haki tosi hienosti. Jatkotilanteessa tein leikkauksen pituudella. Kovin hyvin en saanut vedetyksi Gimmaa pituutta kohden, joten tuossa jouduin tekemään kunnolla töitä, että sain sen hyppäämään koko esteen. Lopulta hyppäsi melkein ilman vauhtia, mutta pääsi kuitenkin yli ja kääntyi vielä siihen suuntaan mihin halusinkin. Siitä aa:lle hyvin, mutta aa:n jälkeisen hypyn kiersi takaa. En oikein vieläkään ymmärrä miten siinä noin kävi. Noh, matka jatkui ja keinu oli ihan hyvä, mutta kävi samalla lailla kuin Mimmin kanssa, että en kunnolla ehtinyt pakkovalssiin. Tein sen kuitenkin ja jopa jaakotuksen ja onnistui.

Toinen rata Mimmin kanssa rullasi jo vähän paremmin. Tuntui, että ei enää niin tahmea ollut, mutta edelleen puuttui jotain. Radan alussa oli suora hyppy-pituus-hyppy ja siitä loiva avokulma kepeille. Otin kolmoshypyn takaa ja vähän jarrutin Mimmin vauhtia ennen hyppyä ja siitä kepeille. Tämä onnistui tosi hyvin. Kepeiltä putkeen ja siitä otin vippauksella muurille. Nyt palat pysyi paikallaan. Puomi edelleen hyvä. Pysähtyi alas ja odotti lupaa, hienoa! Siitä putkeen ja sen jälkeen vähän valssailuja ja vauhdilla loppuun. Ihan viimeisellä hypyllä vähän töksähti kun eivät olleet esteet ihan linjassa enkä keksinyt mitään hyvää ohjausta, jolla olisi päässyt paremmin kertomaan Mimmille minne päin mennään. Radalta siis nolla ja sillä voitettiin.

Gimman kanssa alku samalla lailla ja onnistui tosi hyvin. Muurilla en uskaltanut ottaa vippausta enkä poispäinkäännöstä kun en niitä sen kanssa osaa, joten ohjasin toiselta puolelta. Olin varautunut, että tuo on sellainen paikka, josta saadaan kielto tosi helposti ja mielestäni ohjasin ihan loppuun saakka. Silti Gimma päätti juuri ennen hyppäämistä, että ei hyppääkään sitä. Tästä siis kielto. Puomi oli edelleen kohtuullinen. Putken jälkeisissä valssailuissa saatiin sitten toinen kielto, ihan samasta syystä kuin muurilla. Lopussa ei ihmeellistä muistaakseni.

Eilen kävin hierotuttamassa Mimmin ja Gimman. Gimma oli nyt aika hyvässä kunnossa. Tosi hyvin antoi hieroa myös oikean puolen, mikä aiemmin on ollut tosi kipeä. Hyvä hyvä. Mimmi taasen... reppana ihan jumissa oikealta puolelta :-(. Lapa ei liiku kunnolla, kuonaa lavan etupuolella ja kyljissä. Ei kunnolla antanut hieroa ollenkaan. Positiivista oli, että reidet oli nyt hyvät kun viimeksi nekin oli ihan tiukat. Onneksi olen saanut lahjoituksena Piira-ajan (kiitos T!) keskiviikoksi niin pääsee Mimmuli vielä hänenkin hoitoon :-)

Pimu sitten... se on alkanut köhiä koko ajan enemmän, nyt myös lenkillä. Sehän on tuota tehnyt oikeastaan aina enemmän tai vähemmän, jo ennen sydändiagnoosia. Normaalia kaulapantaa sillä ei ole koskaan voinut pitää koska jos vähänkään vetää niin köhiminen alkaa. Nyt kuitenkin tuli huoli, että olisiko sydänvika pahentunut niin, että on mennyt vettä keuhkoihin. Ei se kyllä mitenkään erityisen väsynyt ole ja muutenkin vaikuttaa ihan normaalilta, jos tuota köhimistä ei oteta huomioon. Tokihan mä olen nettiä apuna käyttämällä jo tehnyt diagnoosit :-P. Jos ei ole vettä keuhkoissa niin sitten sillä on Trakeakollapsi, krooninen keuhkoputken tulehdus tai keuhkot täynnä kasvaimia. Näillä eväillä mennään tänään näyttämään Pimua lääkärille.

3 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Tota Trakeakollapsia mä pelkäsin silloin, et Shokilla olisi kun röhi laukatessaan kenttää ympäri ja tappaessaan lelua kentällä. (Mä kans netistä tutkin kaiken mahdollisen silloin)

Siltä tähystettiin keuhkot yms ja olikin vaan syynä törmäyksestä johtunut kylkiluiden painuminen palleaan :/ Tuon onneksi sai osteopaatti kuntoon ja röhää ei ole enää kuulunut.

Toivottavasti selviää mikä Pimulla on. Tuo on aina niin kauheaa jännätä :/ Tsemppiä lääkäriin ja Mimmille jo etukäteen viikonloppua varten! :)

Kati kirjoitti...

Kiitos Karo! Tsempitykset myös teille viikonlopulle :-)

Toivon todella, että joku vika löytyy ja siihen olisi vielä lääkitys olemassa. Kurjaa kun mummeli ei voi tehdä mitään köhimmättä :-(

Karoliina kirjoitti...

Piti vielä lisätä, et Sakullahan 12vuoden korvilla paheni köhä ja sai hetkeksi nesteenpoistolääkityksen ja nyt 14 veenä on ihan ok. Sydänlääkityshän sillä kyllä on ollut jo kolmisen vuotta.