perjantai 29. huhtikuuta 2011

Treenit ja Weber on pop!

Tänään kävin itsekseni treenaamassa Luomalan Henkan radan alun. Mä olin kisoissa nössö ja tein varmimman ohjauksen ja nyt halusin päästä kokeilemaan pro-ohjaajien ohjauksia :-D. Rakensin radan estelle 8 saakka. 8-hypyltä käännyttiin takaisinpäin kepeille ja siitä hypyn (joka kuvassa muuri) kautta keinulle, 8-hyppy takaa, aa-este, 6-hyppy takaa, putki ja loppuun hypyt 4 ja 1, vaikka noiden väli olikin ehkä vähän liian pitkä. En mitannut.

Tein siis Gimman kanssa kisoissa alun vähän niinku pyörittämällä 2-hypylle. Valssi kakkosen ja kolmosen väliin olisi vienyt koiran ihan väärään suuntaan kuten monen ohjaajan ohjauksesta sen sai huomata. Olisin halunnut tehdä valssin 3- ja 4-hyppyjen väliin, mutta en ollut varma saanko Gimman irtoamaan 2-hypylle. Toinen, mitä harkitsin oli niisto-sokkari kakkosella, mutta kun siinäkin on viime aikoina ollut ongelmia niin en uskaltanut sitäkään kokeilla. Nössö, mikä nössö :-D

Kokeilin ensin niistolla ja kieltohan siitä tuli. En vaan osaa. Toisella kerralla onnistui. Ja kolmannella. Ehkä tää tästä taas lähtee sujumaan. Mutta tuo toinen vaihtoehto onnistui heti! Laitoin Gimman aika kauas aloitushypyn taakse istumaan ja itse ehkä hieman edempänä kuin koira. Ja se irtosi ihan täysillä 2-hypylle, ei epäröinyt ollenkaan! Ja mä ehdin tehdä niin hyvin valssin kolmisen ja nelosen väliin. Vau! Koskahan mä oppisin luottamaan koiraan?

Keinun halusin radalle ihan sen takia kun kisoissa otti virheen siinä. Lähti pois ennen kuin keinu kolahti maahan. Johtui ilmeisesti mun vedätyksestä kun halusin seuraavalle esteelle tehdä pakkovalssin, enkä ihan koko aikaa katsonut koiraa. Tein nyt saman ohjauksen ja keskityin oikein siihen, että katson koiraa koko ajan. Silti se tuli ihan samalla lailla pois kuin kisoissakin. Sanoin sille höpöhöpö, ehkä jopa vähän liian tylysti ja otin hypyn kautta keinulle uudelleen. Teki ihan täydellisen keinun! Gimma selkeästi aina välillä vedättää mua tyyliin "äiti, mua vähän pelottais tää juttu" ja silti miettii mielessään "hitto kun tuota akkaa on helppo huijata". Joo, koirat ei ajattele, tiedän. Silti tuo oli jotenkin niin hassu tilanne kun ensin luulin sanoneeni liian kovasti enkä sen takia saa sitä enää koko keinulle ja sitten se tekee sen täydellisesti. Useammankin kerran. Voi kun ymmärtäisi noiden ajatuksia välillä! 

Mimmin kanssa jatkettiin namikuppipalkalla ja matalilla hypyillä. Otin pätkissä koko radan. Ensin putkelle saakka, namikuppi siellä valmiina. 2-hyppy niistolla ja kyllä vaan toimii Mimmillä, vaikka miten ennakoin. Taitava se on! Myös lähetyksellä toimi hienosti ja pääsin nätisti valssaamaan 3- ja 4-hyppyjen väliin. Siitä jatko pakkovalssilla 6-hyppy. Nyt tuli oikeasti sellainen olo, että mulla tuli kiire. Mikä ihana tunne! Ja miten mä taas pelkään, että se oli niin väärä tunne. Kuvittelen vaan. Ja jos ei se mennytkään lujaa niin petyn. Jälleen kerran. Hitto kun on ärsyttävää. Mutta sanotaan nyt edes sen verran, että meni se lujempaa kuin eilen. Koko ajan.

Seuraava pätkä oli kepeille saakka. Kepitkin meni yllättävän nopeaa vauhtia. Kyllä vaan namikuppi tehoaa :-). Eka keinu oli vähän huono. Pysähtyi hieman liian aikaisin, kontaktille kuitenkin, mutta ei mennyt loppuun saakka. Mimmin keinu nyt aina on ollut vähän niin ja näin, joten ihan hyvä tuo kuitenkin oli. Muilla kerroilla kuitenkin paljon paremmin.

Kivat pikku treenit, joissa meni kaiken kaikkiaan kaksi tuntia. Ajomatkaan edestakaisin tunti ja radan rakennukseen, treenaamiseen ja radan purkamiseen se toinen tunti. Josko jo tänä kesänä mä saisin sen oman kentän ja voisi ruveta nikkaroimaan omia esteitä. Oispa kiva! Kentän paikkahan meillä jo on valmiina kun vaan joku siitä kentän tekisi :-P

Pakko mainita, että ostettiin eilen uusi hiiligrilli, Weber master touch (muistaakseni oli noin, en jaksa tarkistaa). Tähän asti meillä on aina ollut käytössä Opan hiiligrilli ja olen ajatellut, että ei noissa grilleissä paljon eroa ole. On niissä! Kyllä muuten hehkui hiilet hienosti. Ei tarvinnut mitään puhaltelua hiilien sekaan, vaan ne paloi ihan itsestään. Vau! Toki hintaakin oli enemmän kuin tavis grillillä, mutta näin yhden kokeilun jälkeen olen jo ihan vakuuttunut, että oli sen arvoista :-)

1 kommentti:

Marko kirjoitti...

Jesss...mähän kehuin sitä weberiä jo viimekesänä :)