lauantai 17. tammikuuta 2009

Pakkaskisat Turussa

Kyllä agilityihmiset vaan on hulluja :-D. Aamulla (lue: yöllä) kello herättämään 2:15 ja Eltsun luo vähän ennen kolmea. Koukkaus Tuovilan kautta, että saatiin Eltsun kisakaveri Meija mukaan ja auton nokka kohti Turkua. Perillä oltiin ihan liian aikaisin, joskus 7:40 pintaan (kisat alkoi klo 9:00). Samaan aikaa paikalle tuli ensimmäiset työntekijät :-D. Parempi kuitenkin liian aikaisin kuin viime tippaan. Kotoa lähdettiin ajamaan niin auton mittari näytti -7°C ja mitä etelämmäksi ajoimme sen kylmempää oli. Perillä oli -17°C :-O. Noora tuli kasin aikaan paikalle ja lähdettiin kunnon lämppärilenkille. Kyllä siinä tuli itsellekin kivan lämmin olo.

Halli oli tosi hienoa ja valoisa, mutta myös hemmetin kylmä. Vaikka kuinka meille yritettiin vakuutella, että siellä on lämpimämpää kuin ulkona niin ei tosiaankaan siltä tuntunut. Ei varsinkaan päivän mittaan kun aurinko alkoi paistaa, silloin ulkona auringossa oli varmasti lämpimämpää. Hallin pohja oli oikein hyvä. Oli ilmeisesti samaa mattoa kuin Hyvinkään agilityhallissa ja Seinäjoen palloiluhallissa. Mutta karsinnat ei kyllä oikeesti tuonne mahdu. Tulee varmaan yhtä tiivis tunnelma kuin jokunen vuosi sitten Järvenpään pikku hallissa.

Kisat alkoi siis miniluokilla ja kaikki minien luokat oli peräkkäin. Tämä oli vain pelkkää plussaa tuossa kylmässä säässä. Ei tullut odotusajat kovin pitkiksi :-). Tuomarin oli Rauno Virta. Etukäteen yritin netistä etsiä hänen ratoja, mutta eipä kyllä mitään löytynyt. Ehkä käytin vääriä hakusanoja googlessa, mutta en tosiaan yhtäkään löytänyt. Olisi niin kiva ollut katsoa minkä tyyppisiä ratoja hän tekee. Tästä suivaantuneena ;-) piirsin meidän radat oman muistikuvan mukaan ja lisään tänne niin joku muu saattaa ne täältä löytääkin. Mittasuhteet ja kulmat sun muut saattaa olla ihan jotain muuta kuin ne oikeasti oli. Ei saatu ratoja kuvatuksi videolla niin en voinut jälkeenpäin niitä tarkistaa...

Rata 1

Otin Mimmin remmissä sivulle kaukana lähdöstä ja otin remmin pois. Seurautin (tai yritin, oli nimittäin aika paniikinomaista touhua) lähtöön ja jätin sen verran kauas istumaan, että ehdin reagoida, jos meinaa varastaa. Ei meinannut, ei nykinyt, ei yhtään mitään vaan istui paikalla kuin tatti. Ihanaa! Menin vastaanottamaan 2- ja 3-esteen väliin ja valssi kolmoselta neloselle, vitosen taakse ja jälleen valssi ja koira puomille. Kontaktilla käytin hieman ääntä ja Mimmi otti sen hienosti ja pysähty, jessillä pois. Mimmi putkeen ja 9-hypylle, heitto 10A:lle varmistus, että hyppää sen ja nopea siirtyminen B-osalle ja valssilla keinulle. Keinu ihan sairaan hyvä! Tuli hienosti päähän saakka ja pysyi lupaan asti keinulla. Hyvä Mimmi! Lopussa ei mitään ihmeellistä paitsi viimeisessä putkessa Mimmi vetäs kuperkeikan. Kesti tosi kauan ennen kuin tuli ulos. Eltsu näki kun Mimmi tuli siellä kyljellään. Voi pientä :-(. Rata nollalla läpi ja voitto - mahtava fiilis :-)

Meijalle kielto 3-hypyltä ja Bonolle hylly kun lähti 9-hypyltä 10B-hypylle ja suoritti sen.

Rata 2

Tässä mulla oli alussa kaksi vaihtoehtoa, ottaa kolmoselta valssilla ja heittää neloselle taakse tai heittää ulkoreunan kautta hypyn taakse. Valitsin ensimmäisen ja Mimmi tuli jaloille, sain sen kuitenkin oikealle esteelle ja suorittamaan sen oikein päin. Olin ihan varma, että tästä tuli meille vitonen, mutta eipä tullutkaan. Puomilla ei meinannutkaan pysähtyä, mutta kontakti oli silti hyvä. Okserin ensimmäinen(!) rima tipahti, vaikka mielestäni en mitään ihmeellistä tehnyt. Eltsu sanoi, että Mimmi jotenkin meni tosi lähelle okseria ennen kuin hyppäs. Itse en tajunnut ollenkaan mitä tapahtui. Saattaa tietty olla, että jäin vähän ihmettelemään puomin kontaktia kun ei pysähtynyt ja sitten huidoin paniikissa okserilla, mutta kun en tiedä. Tosi harmi kun ei saatu nauhalle tätä rataa... Eikä siis saatu sitä haluamaamme tuplanollaa.

15 putkelle saakka ei mitään ihmeellistä, mutta putkesta otin Mimmin keinulle niin, että itse tulin keinun okserin puolelle. Otin pitkän etumatkan ja sain lopun tosi nätisti noin eikä tarvinnut leikata 18-hypyllä. Keinu hyvä Mimmksi, mutta ei niin hyvä kuin ensimmäisellä radalla. Meni epävarmemmin sinne ja pysähtyi aikaisemmin, kuitenkin etujalat selvästi kontaktilla ja malttoi jälleen odottaa mun lupaa. Niin ja tälläkin radalla Mimmi pysyi lähdössä. Samat rutiinit kuin ensimmäisellä. Vähänkö olen tohkeissani :-). Meitä ennen meni joka radalla yksi trikkisheltti, joka ei todellakaan meinannut edes pysyä lähdössä, vaikka ohjaaja kuinka hoki paikka-käskyä. Ei meillä onneksi toi varastaminen ihan noin pahaa ole ollut koskaan *koputtaa puuta*

Meijalle virheetön rata, mutta vähän yliaikaa. Bono 3-hypyltä puomille. Nooran oli ilmeisesti tarkoitus kierrättä 4-hyppy ulkokautta.

Rata 3

Tässä vaiheessa olin jo aika jäässä. Nenä tunnottomana eikä tuntenut edes rään valumista :-D. Silti täysillä lähdettiin radalle. Menin aan seinän puolta, neloselta valssilla - tuli tosi hyvin - takaisin aalle ja 6-hypyn kierrätys aan puolelle ja siitä kepeille. Kepeillä otin aika pitkän etumatkan ja otin 8-hypyn valssilla ja siitä putkeen. Kääntyi hvyin ja taisin sitä sitten jäädä ihastelemaan kun jämähdin paikalleni :-P. Tarkoitus oli siis ehti valssaamaan 11:n ja 12:n väliin eikä silloin ois saanut jäädä yhtään ihmettelemään. Vaikka jämähdin hetkeksi paikalleni päätin kuitenkin ehtiä, mutta muutin ohjauksen sokkariin. Ei mennty ihan nappiin, mutta sain Mimmin kuitenkin mun oikealle puolelle ja siitä oli hyvä heittää se renkaalle. 14 ja 15 luukutusta ja sokkari ennen putkea. Olin ihan varma, että aloin tehdä sokkaria ihan liian aikaisin ja Mimmi tulee 15-hypyn ohi suoraan putkeen, mutta eipä näin tehnytkään vaan meni just niin kuin olin ajatellutkin. Putken päähän valssi ennen 17A-hyppyä ja puomin menin radan reunan puolta. Ei taaskaan pysähtynyt puomille, mutta silti hyvä kontakti. Nollarata ja voitto. Niin siistii!

Meijalla tuli kielto pussilla ja Bono teki kans nollan. Harmi kun en sitä nähnyt kun Noora kertoi, että rata oli tosi hyvä. Mentiin niin lähekkäin, ettei ihan ehtinyt Bonon ratoja juurikaan katsoa. Varsinkaan tuon kiljukaulan kanssa. Mulla on aina niin kiire viedä se hallista pois metelöimästä...

Kisoista jäi oikein hyvä fiilis ja antoi hyvin uskoa taas jatkoa ajatellen. Viime vuosi meni aika huonosti, muutama hassu nolla vain saatiin aikaiseksi. Nyt kolmesta kisasta kaksi nollaa ja vitosratakin oli kuitenkin tosi hyvä. Kyllä me täältä vielä noustaan!

Gimma rukalla oli kyllä juoksuisena aika tylsä reissu. Mutta kun en saanut sitä minnekään hoitoon niin pakkohan se oli ottaa mukaan. Oli mukana aamun pitkällä lämmittelylenkillä ja sitten loppujäähdyttelylenkillä, joka tehtiin viimeisen radan jälkeen. Oli Gimmalla onneksi pikkuisen kivaakin, näki pitkästä aikaa Split-veljen ja Tiinan. Jestas, että se oli iso poika! Nähtiin myös Flamma-äidin omistaja Solveig. Tiina ja Solveig otti muutaman kuvan sisaruksista. Jos ne onnistui ja luette tätä niin haluaisin ne kuvat myös itselleni.

Kotona olin klo 19:00. Raskas reissu, mutta kun sain kaksi ilmaista osallistumista noilla voitoilla niin pakko kai sinne on mennä uudelleen joskus :-)

17 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Vautsi Kati ja Mimmi!! Aivan upeita uutisia ja upeita ratoja! :)
Voi ku olisin ollu näkemässä! Ootte työ vaan niin huippuja!

Niin ja tosiaan samaa mieltä, et voi olla karsinnat samaan malliin ku silloin siellä Järvenpäässä. Ellei peräti vielä ahtaampaa! En tosiaan ymmärrä mihin mahtuu yleisö, ku sitä kuitenkin karsinnoissa yleensä jo jonkun verran on. Ja muutenkin Myyrmäessä on ollu kivaa, kun on tilaa! Saanu häkin sisälle varjoon ja oman pikkuleirin pystyyn :)

Anonyymi kirjoitti...

Tiina G kommentoi:
Teiltä löytyi asennetta ja turnauskestävyyttä, vitsin hienoa. Onneksi olkoon. Jos vaan olet konella niin laitan yhden kuvan tulemaan, jos vaan laitat mulle s-osoitteen tulemaan, mulla ei ole työsähköposti päällä, mutta kännyn kautta pystyn s-osoitteeseen laittamaan viestiä/kuvia.... vaikka heti :)Onneksi olkoon radoista, liki oli teidän triplat :)

Jenni kirjoitti...

Onnittelut vielä kerran huiman hienosta päivästä, ja erityisesti hyvästä fiiliksestä, onnistuneista aluista ja hienosta keinusta :)) Vitsin kivaa kun teillä oli noin hyvä reissu, jesss!

Kati kirjoitti...

Apua kun te kommentoitte tänne nopeesti :-O, hyvä että ehti Julkaise-painiketta painaa :-D

Kiitos teille kaikille onnitteluista! Aika makee fiilis kyllä jäi :-)

Kati kirjoitti...

Höh, huomaa, että mä oon väsyksissä kun en tajua mitä tänne kirjoitetaan... Tiina, tässä mun säpo kati.kangasaho @ netikka.fi (pari väliä lisätty)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Kati ja Mimmuli, hieno reissu:) Onko se halli tosiaankin noin kylmä? Mä jotenkin ajattelin, että siellä olisi lähestulkoon sisälämpötila. Se vain näyttää niin "lämpimältä" paikalta, johtuisiko tuosta nurmesta, hih:)

Anonyymi kirjoitti...

Niin joo kai tuo pitäisi jotenkin allekirjoittaakin kun anonyymina kirjoittaa.

t. Piksu

Kati kirjoitti...

Miksi te kirjoitatte anonyyminä? Valitkaa se Nimi/URL-osoite. Nimi-kohtaan oma nimi tai joku muu, josta tunnistaa, eikä muuta sitten tarvitakaan :-)

sleepless kirjoitti...

onnee vaan. ja hyvä että paikallaolo onnistui lähdöissä.
eiks teillä ole tuplaa? vai ymmärsinkö väärin...

Anonyymi kirjoitti...

Onnea hurjasti! Te olette vaan niin hyviä :o)

Ikäviä ja tuskastuttavia nuo jäämisongelmat eli extraonnittelut onnistuneista lähdöistä!

Kati kirjoitti...

Ei ole meillä tuplaa vielä, mutta onneksi tässä on aikaa sellainenkin hommata. Itse asiassa nollia ei muutenkaan ole tarpeeksi, ainoastaan kuusi. Sen verran hyviä me tosiaan ollaan ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Pitää heti kokeilla saako nimensä näkyviin, mä en vain osaa käyttää tätä;)

Mäkin pohdin eilen itsekseni tuota teidän tuplanollaa, kun hetki sitten sitä ei vielä ollut. Kyllä se sieltä tulee ennemmin tai myöhemmin, ei epäilystäkään:)

Anonyymi kirjoitti...

Pikkulinnut lauloi, että teillä meni hyvin kisat, piti tulla sit ihan omin silmin lukemaan kisaraportit ;) Onnea kovasti, kyllä kannatti reissaaminen! :)

Miira kirjoitti...

Tiiäks: mua puree agikärpänen ihan vaan lukemalla sun kisaraporttia!! :) ONNEA tooooosi paljon; hyvä sä ja Mimmi!!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Kati ja hirmuMimmi hienoista radoista!

Mahtavaa, että teillä on taas löytynyt yhteinen sävel. Mä sitä viime vuonna vähän kaipailin. Mutta hei, nyt te ootta back eikä muilla oo jakoa ;D

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin onnittelen:-)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut hienosta päivästä. Tosi upeaa!