keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Gimmalle antibiootti- ja kortisonikuuri

Maanantain treenit jäi väliin kun sain illaksi Gimmalle lääkäriajan. Kuonon kunto oli mielestäni edelleen pahentunut ja nyt myös vasemman silmän ulkokulma oli alkanut punertaa.

Lääkäri katseli kuonoa ja tunnusteli koko koiran läpi. Muualta ei löytynyt mitään, enkä minäkään muusta kropasta ollut tehnyt löytöjä. Kun kysyin mitä tuo saattaisi olla niin lääkäri kertoi, että voi olla melkein mitä vaan. Halusin kuulla kuitenkin vaihtoehdot ja ne olivat hiiva, allerginen reaktio tai autoimmuunisairaus. Tuo viimeinen kuulostaa kyllä hyvin pelottavalta. Lääkäri kysyi, että hoidetaanko vain lääkkeillä vai haluanko siitä koepalan. Halusin koepalan ja niinpä Gimmalla on nyt pari tikkiä kuonossa. Tuloksia joutuu odottamaan viikon verran.

Nyt olen aika paljon kuullut tarinoita vastaavanlaisista yhtäkkisistä kuonon turpoamisista, jotka ovat menneet ohi kortisonilla eikä ole enää tulleet takaisin. Voi olla, että mä hätäilin tuon koepalan oton kanssa, mutta saapa nyt sitten ainakin varmuuden, ettei olisi mitään vakavampaa... Lääkkeeksi saatiin 10 päivän antibioottikuuri ja kortisonitabuja kaksi päivässä viiden päivän ajan ja sitten vaihdetaan yhteen ja jatketaan tarpeen mukaan. Kisataukoa ainakin 30.11. saakka. Harmittaa kyllä aika kovasti, mutta onneksi kisoja on aina lisää. Pääasia on nyt kuitenkin saada koira kuntoon.

Gimman kuonoa selväsi aina välillä kutittaa kovastikin ja että tikit eivät lähtisi ennen aikojaan irti niin on Gimma joutunut kärsimään kaulurista öisin ja työpäivien ajan. Raukka ihan lamaantuu kun sen laittaa sille. Onneksi se osaa kuitenkin mennä makuulle sen kanssa, että ei seiso koko aikaa. Eilen kun menin töistä kotiin niin Gimma ei edes tullut mua vastalle vaan makasi surullisen näköisenä kaulurin kanssa. Kun otin sen pois niin johan tuli eloa koiraan :-)

Tänään aamutsekkauksessa näytti, että kuono olisi alkanut jo parantua. Toivotaan, että lääkkeet puree ja lapsonen olisi pian taas normaali! Peukuttakaa nyt yhdessä mun kanssa, että ei olisi mitään vakavampaa vaan ihan kertaluontoinen homma!

2 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Todellakin peukutetaan!! Ja oon ihan varma, et ei ole mitään vakavaa!! Pian kirmaatte taas radalla kuono entistäkin ehompana :)

Anonyymi kirjoitti...

Siipossa ollaan hengessä mukana!
Tuo on muuten hassua... Gimma joka ei ole mistään muuten moksiskaan pelkää kauluri päässä, Pray joka säpsähtelee kaikkea ei ole kaulurista moksiskaan vaan ryntäilee ihan normaalisti ympärinsä :-o
Muut eivät vaan tykkää kun Praylla on kauluri päässä ;o)