tiistai 10. marraskuuta 2009

Maanantain treenit

Katselin netistä tulevan viikonlopun tuomareiden ratoja ja löysinkin yhden kivan näköisen Rauno Virran radan. Tuomo Pajarin ratoja en pikaisella googletuksella löytänyt. Kasvihuone on kuitenkin sen verran kapea, että piti tuota Raunonkin rataa hieman muokata. Siitä tuli tämän näköinen:Raunon radan mukaista tuossa on esteet 4-15 eikä nekään ihan samalla lailla tuonne mahtunut.

Menin rataa ensin Gimman kanssa (valkoiset numerot). Oli niin kivaa kun sekin pääsi taas harkkoihin. Tuntuu niin kuin sillä olisi ollut pidempikin tauko, mutta eihän se ole kuin viikon verran ollut pois treeneistä :-P. Otin ensin alun niin, että menin 3-4-hyppyjen väliin, josta lähetin 3-hypylle ja otin valssilla nelosen. Valssi myös vitosella ja kutoselta lähetys kepeille. Meni tosi hienosti kaikki! Olisin halunnut tuossa leijeröidän 12-hypyn, mutta ei sitä voinut tehdä kun hyppy oli niin seinässä kiinni... Menin keppien vasenta puolta ja otin pikkuisen etumatkaa ja lähetin putkeen. Valssilla 9 ja lähetys 10:lle ja putkeen, sokkari putken ja 12-hypyn välissä ja puolivalssilla 13:lta puomille. 15:llä yritin leikkausta, mutta se tökkäs joka kerta. Taisin varmistaa liikaa, että ei mene 10-hypylle, jolloin mun leikkaus ei ollut sellainen kuin se yleensä on. Lelupalkalla muutama kerta ja sitten onnistui. Loppusuora oli ihan sikamakee!

Otin alkua myös toisella tavalla. Tein 3:lla niisto-sokkarin ja 4:llä viskileikkauksen. Tämäkin jopa onnistui. 6-hypyn vein sylkkärin ja poispäinkäännöksen välimallilla ja sekin meni hyvin. Kepeille ei mitään ongelmaa saada, vaikka itse jäin aika paljon tuossa jälkeen. Leikkasin keppien oikealle puolella ja leijeröin 9-hypyn ja vein putkeen. 13-14 välissä tein valssin ja leijeröin 10-hypyn. Valssilla myös aa:lle ja loppusuora perään. Ihan kivasti meni näinkin.

Mimmin kanssa sama jutut. Ensin lähettämälle 3:lle ja valssaamalla 3-4 välissä. Kohtuullisen hyvin, mutta vähän liikaa jäin varmistelemaan, että irtoo kolmoselle ja siksi vähän valui. Uusinta oli paljon parempi. Valssilla 5-hyppy ja 6-hypyltä lähetys kepeille. Lähdin menemään keppien vasenta puolta jo ennen kuin Mimmi aloitti pujottelun ja tosi hyvin kesti sen. Sokkarilla putkelta ja puolivalssilla puomille. Puomi oli jälleen tosi hyvä. Nyt lisäsin vähän nykimisiä kuvioihin, että saan lisää häiriötä treeneissä. Heti tuli pois ilman lupaa. Palautus kontaktille ja taas tuli pois kun nykäisin. Kolmannella kerralla pysyi ja jess:llä pois ja siitä palkka. Loppusuora vähän töksähteli. Ei Mimmi vaan etene, vaikka sille kuinka huutaa eteen-eteen. Kääntyi ihan liikaa katselemaan mua...

Toinen kerta niisto-sokkari 3-hypyllä ja viskileikkaus nelosella. Niisto-sokkari tosi hieno, mutta viskileikkaus ei oikein onnistunut. Ajauduin koko ajan liian lähelle hyppyä. Kun sain tuon toteutetuksi niin kuin pitää niin leikkaus oli tosi bueno! Sylkkärillä 6-hypylle ja lähetys kepeille. Leikkaus keppien oikealle puolelle ja leijeröimällä 9-hyppy putkeen. Sokkarilla putkelta ja valssilla puomille. 10-hypyn leijeröinti ei onnistunut, vaan Mimmi hyppäs mun syliin. Otin uudelleen ja nyt otin enemmän etäisyyttä puomilla ja kun vapautin sieltä niin sain otetuksi pari astetta Mimmiä kohden ja näin sain sen 15-hypylle. Valssilla aa:lle ja luukutus loppuun. Meni ehkä hivenen paremmin kuin ensimmäisellä kerralla.

Gimmalla mustat numerot. Nyt 4-hypylle saksalaisen ja taas näytin itselleni miten mä vaan en malta... Gimma tulee ohjaukseen tosi hyvin, mutta juuri ennen kuin se hyppää mä jo lähden liikkeelle eikä se sitten hyppääkään. Hienosti tuo onnistui kun mä vähän maltoin. Tuossa ei ole kiire yhtään mihinkään niin en tajua miksi pitää hätäillä! Sylkkärillä 6-hypylle ja siitä kepeille. 10-hypyllä tein niiston ja siinä mä maltoin, hyvä minä! 12-hypyllä tein niisto-sokkarin ja siinäkin maltoin mieleni.

Mimmin kanssa myös mustat numerot ja saksalainen 4-hypyllä. Se oli ihan sairaan makee! Mimmi kyllä osaa tuon jo tosi hyvin. Pitääpä muistaa käyttää sitä kisoissa, jos tulee sopiva tilanne. 10-hypyn niisto oli myös tosi hyvä ja nehän meillä toki on aina toiminut. Puomi jälleen oikein hyvä, mutta ei taaskaan kestänyt mun nykimistä. Tää on oikeesti hyvä juttu, että saan sen treenitilanteessa karkaamaan tuolta. Palautin kontaktille ja nyin hetken ja nyt pysyi. Jessillä pois ja matka jatkui. 12-hypyllä niisto-sokkari, joka jälleen aivan mainio. Ehkä mä nyt uskallan sanoa, että osaan tuon Mimmin kanssa :-). Otin vielä uudelleen 8-putkelta saakka ja nyt kesti puomilla mun nykäisyt ja saikin siitä kunnon palkan. Ehkä tämä tästä vielä iloksi muuttuu.

1 kommentti:

Niina & lauma kirjoitti...

Olipas maukkaan näköinen rata, pitänee kokeilla itsekin :)