tiistai 17. marraskuuta 2009

Treeniä ja varoaikaa

Olin eilen treenaamassa Maritan kanssa. Töissä tarkistin, että kukas se olisi Seinäjoen kisoissa tuomarina ja näytti kolmosilla olevan Saviojan Anne, joten eikun hänen ratapiirroksiaan tutkailemaan. Nappasin sieltä tämän mukaan. Vähän piti ahtaammin se rakentaa kun kasvihuoneen leveys on vain noin 15 metriä, joten ihan samanlaista radasta ei tullut. Aa:n jälkeiset hypyt oli hyvinkin eri asennossa, mutta periaatteessa kuvio ihan sama. Samaten puomi, kepit ja 14-putki olivat tiiviimmin.

Gimman kanssa alkua ihmisnuolena ja mä lähdin melkein joka kerta liikkeelle ennen kuin Gimma oli lukinnut hypyn. Joka hemmetin kerta sama homma, mä en opi tuota ikinä! Oikeesti mulla ei ole Gimman kanssa noissa tilanteissa edes mikään kiire kun sillä kuitenkin siinä hypyssä menee hetki aikaa. Ei ole niin nopeasti mun jaloissa kuin Mimmi. No kun sain tämän taotuksi päähän niin kyllähän se onnistui ja käännös oli tosi makee. Siitä heitto 3-hypylle ja itse samalla lähdin jo 4-hyppyä ohjaamaan. Tässä oli oikein positiivista se, että Gimma malttoi hypätä hypyn, vaikka mä lähdin eri suuntaan, pientä kehittymistä siis tässä ainakin tapahtunut.

Aa:n kontakti oli tosi hyvä ja kesti mun nykimiset hienosti. Aa:lta 7-hyppy ja 8-hypyn taakse ja sylkkärillä 9, josta putkeen (tämä oli meidän radalla ihan mahdollista, alkuperäisessä ei ehkä ihan). Keinulla Gimma jää ehkä vähän liian ylös, ei meinaa laittaa etujalkoja maahan. Reippaasti se tulee sen ja malttaa odottaa lupaa ja on selvästi kyllä kontaktilla, joten ehkä tuosta ei kannata stressata. Renkaan jälkeisiä keppejä Gimma ei meinannut löytää ollenkaan vaan yritti mennä puomille (tämä tosiaan oli paljon ahtaampi kuin piirroksessa ja puomille oli tuosta ihan mahdollista mennäkin). Vaikka mitä yritin niin kepit ei vaan osuneet Gimman silmään. Mun piti sille erikseen näyttää, että hei tässä on kepit ja sen jälkeen vasta alkoi sujua.

Kepeiltä lähetys putkeen ja päällejuoksu 15:llä ja jaakotus renkaalla. Ensimmäinen kerta muistaakseni kun tein tuon renkaalla ja ihan kivasti onnistui. Puomi oli hyvä ja sielläkin kesti mun nykimiset hyvin. Meinasi lähteä, mutta jäi vain nykäisyksi. Selvästi on nyt mennyt aika kivasti tuo jakeluun, että vain jess:llä sieltä lähdetään pois. Puomin jälkeisen hypyn otin jaakotuksella ja leikkaus seuraavalla esteellä. Tuo jopa toimi, vaikka etukäteen luulin, että on ihan hölmöä edes yrittää noin. Päätin kokeilla noin koska oletan, että kisatilanteessa en olisi enempää uskaltanut ottaa etumatkaa puomilta, jolloin en olisi ehtinyt tekemään niistoa. Otin tuon lopun kyllä myös niistolla, joka toimi myös hyvin. Koitin myös normaalilla valssilla sekä leikkauksilla. Kaikilla tavoilla meni oikein kivasti.

Mimmin kanssa ihmisnuoli oli aika kiva. Hyvin lähti tuon jälkeen mun käden heitolla 3-hypyn taakse ja rima pysyi, vaikka lähdin jo ohjaamaan 4-hyppyä. Hyvä Mimmi ja hyvä mun käsi, joka pysyi ohjaamassa! Aa:n jälkeen koitin Mimmin kanssa myös sylkkäriä 9-hypyllä, mutta en malttanut tehdä sitä kunnolla, joten Mimmi pyörähti mua vasten. Uusiksi ja onnistui joten kuten, ei vieläkään hyvä. Tein sen väärään suuntaa enkä niin, että Mimmi olisi hypännyt hypyn putken suuntaan. Kolmannella kerralla se oli sitten oikein hieno ja toimii kyllä myös Mimmulilla.

Renkaalta en saanut Mimmiäkään kepeille. Se ei kuitenkaan hakenut puomia vaan meni 15-hypylle. Tämän ratkaisin niin, että meninkin keinun oikeaa puolta ja leikkasin renkaalla, jolloin Mimmi haki kepit oikein hyvin. Onnistui myös niin, että jätin suorittamaan keinua itse ja menin valssaamaan renkaan ja keppien väliin. Lähetys putkeen, päällejuoksu 15:llä, lähetys renkaalle ja vedolla puomille. Puomi oli hyvä ja nyt kesti jopa mun nykimiset. Mahtavaa!! Mimmi saikin tuosta megapalkan :-). Puomin alastulo uudelleen ja jatko jaakotus-leikkaus-yhdistelmällä ja meni Mimmilläkin oikein hyvin.

Uudelleen puomille, tällä kertaa valssilla, jolloin itse menin puomin vasenta puolta. Nyt vapautin puomilta heti kun oli oikeassa paikassa ja toin lopun leikkauksien kanssa. Yllättävän hyvin vaan toimii noinkin, vaikkakin Mimmin vauhti ihan vähän hiipuu. Toisaalta se taas kääntyy leikkauksilla ihan sikahyvin, että en tiedä haittaako tuo pieni hiipuminen mitään. Pitäisi joskus ihan kellottaa. Vielä kertaalleen puomia ja pysähtyi hyvin, mutta ei sitten pysynytkään kun nykäisin. Näyttää nyt siltä, että mä en saa sitä treenitilanteessa kovin äkkiä vapauttaa vaan pitää treenata kestoa. Tämä täytyy nyt koittaa pitää mielessä. Mutta hirmu hyvin Mimmi on nyt tullut alas asti hyvällä vauhdilla ja pysähtynyt joka kerta sinne. Aika toiveikas fiilis tuon suhteen tällä hetkellä. Treenien lopuksi otin vielä kertaalleen Mimmin kanssa radan alusta asti ja puomilla tein pari hämäysliikettä, nyt pysyi ja palkkasin siihen ja treenit myös loppui siihen.

Hitsit, että mut säikäytettiin kunnolla eilen kun mulle kerrottiin, että kortisonissa onkin 35 vrk:n varoaika. Tämän henkilön omalla koirallaan ainakin oli näin ollut. Kyllähän me lääkärin kanssa tuota listaa silloin katsottiin ja hän oli sitä mieltä, että tuo Gimman lääke kuuluu niihin kortisoneihin, joissa on 14 vrk:n varoaika. Sen verran jäi tuo kuitenkin vaivaamaan, että laitoin sähköpostia Kennelliiton antidoping-vastaavalle ja sain häneltä vahvistuksen, että Gimman lääke tosiaan kuuluu tuohon 14 vrk:n piiriin. Huh huh! Me oikeesti päästään Seinäjoen kisoihin :-). Ihanaa kuitenkin, että on ystäviä, jotka ovat huolissaan siitä, että vahingossa menen liian aikaisin kisaamaan ja sitten käykin köpelösti. Kiitos tästä :-).

Gimman kuono jatkaa parantumista. Edelleen vähän hassun näköinen kun ei vielä karvat ole kasvaneet takaisin, mutta muuten se on jo tosi hyvän näköinen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos sulla on vaikka oikea kylki kiinni esteessä ihmisnuolessa;pidä ohjaus päällä myös vasemmalla kädellä vaikka teet itse hidastusliikkeen oikealla kädellä. Silloin ei koira kiellä vaikka hosuisitkin ;o)

Kati kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Mä nimenomaan tiputan sen toisen käden aina pois. Eli saan jatkossakin hosua kunhan ohjaus pysyy päällä, hienoa :-D