keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kivat pikku tokot

Eilen kävin Gimman kanssa tokoilemassa.

Kaukokäskyjä olen nyt ottanut vain kotipihalla ja ihan koiran edestä. Vain istu-maahan versio on tällä hetkellä treenin alla. Kokeilin, miten homma toimii oudossa paikassa ja toimi oikein mainiosti. Joka vaihto oikein eikä nyt kertaakaan tarjonnut seisomista istumisen sijaan. Jee! Vähän meinasi ennakoida, mutta jäi vain pieneen nykäisyyn ja pysyi asennossa käskyyn saakka.

Olen nyt melkein päättänyt, että en ala kaukojen seisomista opettaa uudella tavalla kun osaa sen niin hyvin. Jos sen takia ei tule jatkossa ykköstuloksia niin se on sitten voi voi. Uuden tavan opettamisessa on ylikovahomma ja mun kärsivällisyyden tuntien siitä ei koskaan tule valmista. Joten miksi edes yrittäisin :-D

Avoimen liikkeitä ajatellen päätin harjoitella jäävien liikkeiden loppua. En ole tainnut koskaan vielä kokeilla kuinka hyvin Gimma pysyy paikallaan kun palaan sen luo ja jatkan matkaa sen taakse. Ei mitään ongelmaa kummassakaan. Pää kääntyi, mutta muuten pysyi paikallaan. Taitava pieni :-)

Ruutua kokeilin jälleen kun Henna oli sen Karkkia varten laittanut. Ensimmäistä kertaa kokeilin niin, että en etukäteen käynyt näyttämässä ruudun paikkaa, vaan otin heti suoraan sinne lähetyksen. Aika läheltä kylläkin. Lähti hyvin, mutta epäröi ja kääntyi vähän takaisinpäin. Odotin, enkä sanonut mitään ja niin Gimma lähti ihan itsestään ruutuun. En olisi ikinä uskonut! Aika hyvin se on tuon homman tajunnut. Ja näköjään sen kannattaa antaa itse miettiä asioita ennen kuin niihin puuttuu :-). Otettiin muutama toisto ja huomasin, että sillä ei ole aikomustakaan pysähtyä ruutuun. Syykin on tietenkin selvä. Olen aina palkannut heti kun vaan on sinne mennyt. En ole koskaan opettanut pysähtymään sinne. Tätä pitää muistaa harjoitella kotipihassa joskus.

Luoksetulon pysäytystä otettiin myös. Henna oli namikupin kanssa takana ja minä menin jonkin matkan päähän kutsumaan koiraa. Takakupin vetovoima oli aika voimakas, eikä meinannut tulla sieltä. Hennan vinkin mukaan tehtiin sitten niin, että namikuppi takana ja mulla myös namit kädessä, jotka Gimma näki. Lähti paremmin tulemaan mun luo, en pysäyttänyt vaan palkkasin vasta kun tuli mun sivulle. Muutama pysäytyksen kanssa. Pysähtyy tosi hyvin, mutta tulee aika rauhallisesti eli liian hitaasti. Voipi olla, että homma on sen verran uusi, että miettii vielä, mitä tässä oikein halutaan. Katsotaan miten etenee ja mietitään sitten vaihtoehtoja, mitä asialle voisi tehdä. Lopuksi vielä yksi läpijuoksu lelupalkalla.

Tätä menoa ei vielä ole kiire katsella avoimen luokan kisoja :-D. Niin, ja tokon SM-kisatkin jää taas meiltä väliin kun ei saatukaan joukkuetta kasaan. Jos totta puhutaan niin ei edes harmita kun olisin joutunut kisaamaan alokasluokassa enkä sitä oikeasti halua. Ja pääsenpä nyt sitten Vaasan agilitykisoihin :-)

Ei kommentteja: