keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Tuplanolla antaa odottaa itseään

Viikonloppuna olin kisaamassa Gimman kanssa Vaasassa. Lauantaina oli kaksi agilityrataa ja yksi hyppäri ja tuomarina kaikissa oli Katarina Virkkala. Sunnuntaina oli hyppäri ja agilityrata, jotka olivat Johanna Wüthrichin käsialaa. Tässä lyhyesti radoista.

Kuva: Kati Kuuttila


Lauantai:
A-rata: tipahti ensimmäinen rima, hetkeksi meni mieli matalaksi, mutta sain tsempatuksi itseni yrittämään loppuun asti. Puomin jälkeen halusin tehdä valssit, vaikka sinne tuli kiire. Ehdin, mutta hukkasin vähän esteitä. Oikeasti luulin hukkaavani, mutta siellä ne oli, missä pitikin. Yksi rima tipahti vielä ennen aa:ta. Aa:lla koitin ottaa sivuttaisetäisyyttä, mutta Gimma ei kestänyt sitä vaan tuli ilman lupaa pois. Otin kontaktin uudelleen eli hylly.

B-rata: Alku hyvä, vaikka vähän pelkäsin, että ei onnistu. Puomilta hypyn kautta putkeen ja Gimma meni väärään päähän, mua lähempänä olevaan. En uskaltanut irrottautua tarpeeksi puomilta ja jäin jälkeen, jonka takia Gimma taittui mua kohden. Suora linja koiralla olisi ollut puomin kontaktilta sinne kauempaan, oikeaan päähän. Loppurata menikin sitten aika lailla pieleen. Aa:n kontakti hyvä.

C-rata: Ainoa julkaisukelpoinen rata, joka löytyy täältä. Alku hyvä, vaikka ehkä vähän liikaa liikuin muuria kohden. Hyvin ehdin kuitenkin jatkoon ohjaamaan. Putken jälkeiseen valssi ja jaakotuskohtaan koira tuli aika lujaa. Yritin jarruttaa ennen jaakotusta ja ehkä jopa melkein onnistuinkin siinä. Jaakotus-hypyn rima kolahti. Videolta kun katsoo niin ehkä se ei osunutkaan rimaan vaan siivekkeeseen. Sama se, rima ei kuitenkaan tipahtanut :-). Seuraavan putken jälkeinen valssi taas niin väärin kuin vain voi olla. Miten mä mielestäni tutustumisessa osaan nuo tehdä oikein, mutta kun menen koiran kanssa niin aina änkään itseni sinne koiran hyppylinjalle? Monta vuotta tietenkin olen noin (väärin) tehnyt niin ei kai sitä heti osaa asioita muuttaa. Niin ärsyttävää! Loppuradalla ei mitään ihmeellistä. Nolla ja toinen sija.

Sunnuntai:
D-rata: Alku ihan ok, vaikka sitä vähän pelkäsin. Oli siksakissa esteet ja menin aika kaukaa kuitenkin vastaanottamaan. Yksi leikkauskohta meni pieleen, Gimma lähti hakemaan putkea. Ensin luulin, että tein jälleen vahingossa olkapääohjauksen siinä, mutta en mä kyllä tehnyt. Gimma ihan itse oli putken bongannut jo aiemmin. Tuosta siis kielto. Toinen kielto tuli putkelta ennen keppejä. Varmistin kovasti, että ei mene väärään päähän niin tuli oikean pään ohi. Kepeille törkkäys meille huonommalta puolelta onnistui (avokulmatörkkäys keppien takaa). Kielto vielä toiseksiviimeiseltä hypyltä. Mun laskujen mukaan meillä pitäisi tuloslistassa olla tuloksena hylly, mutta siellä näyttää olevan 10. Itse taisin taas antaa kiellon jostain, mikä ei tuomarin mielestä sitä ollut :-D

E-rata: Alku lähti jälleen hyvin rullaamaan. Aa ihan kohtuullinen. Sen jälkeen oli taas lähes samanlainen leikkauskohta kuin D-radallakin ja Gimma jälleen siinä haki putkea. Kielto tästä. Pakko saada treeneihin nyt vastaavanlainen kohta niin näen, mitä mun noissa pitää tehdä, että saan koiran oikein. Lopussa ei mitään ihmeellistä.

2 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Kyllä se vielä tulee! On tuo teidän meno niin mainion näköistä! :)

Pasi kirjoitti...

varmisteluvaihtoehto -) paras vaihtoehto