maanantai 16. toukokuuta 2011

Taas Powellia

Tehtiin tämmöinen David Powellin rata:


Etukäteen vaikeimmilta kohdilta näytti 5-12 ja 16-18 ja niin ne sitten treeneissä olikin. Meillä oli muurin tilalla hyppy ja viimeinen hyppy puuttui.

Mimmin kanssa menin ensin. Tein pätkissä. Ensin alun 1-4 eikä siinä mitään ongelmaa ollut. Eikä pitänytkään olla. Vetämällä putkeen ja leikkaus 4-hypylle. Leikkauksen päätin tuohon tehdä siksi, että jäisin vähän kauemmas ohjaamaan esteet 5-7 ja olisi varaa vähän liikkua koiraa kohden leijeröinnin aikana. Putki oli tuossa ihan pakko leijeröidä, ei mahtunut välistä. Tai no, ehkä minikoiran kanssa sieltä olisi mahtunut, mutta ei maksin.

Seuraavaksi 4-7 ja palkka 8-hypyn takana. Ensin leikkaus tökkäsi enkä saanut Mimmiä irrotetuksi 5-hypylle, joten ei myöskään leijeröinti onnistunut. Muilla kerroilla onnistui hyvin. Siirsin palkan keppien jälkeen ja uudelleen neloselta asti. Tarkoitus oli tehdä 8- ja 9-hypyille päällejuoksu ja 11:lle viskileikkaus. Muuta ohjausta en vaan tuohon keksinyt, vaikka kuinka mietin. Pää löi tyhjää. Tuonne kyllä ehti tekemään nuo päällejuoksut, mutta niistä tuli helposti liian hätäisiä, varsinkin 8-hypyllä. Jälleen(!) sain Mimmin tulemaan melkein joka kerta hypyn takaa ohi. En vaan malttanut ohjata kunnolla enkä yhtään rytmittää omaa liikkumista. Ties kuinka monen toiston jälkeen homma alkoi sujua. Viskileikkaus onnistui ihan kohtuullisesti. Siinäkin ongelmana rytmittäminen. Ensin kauhee kiire ja sitten pitäisi osata jarruttaa, että ei ajaudu liian lähelle leikattavaa estettä.

Kepeillä leijeröin 18-hypyn ja pääsin ohjaamaan hypyn (joka kuvassa muuri) takaa putkeen. Tuossa meillä oli vähän eri linja kuin piirustuksessa. Oli keppien lopusta ihan suora linja hypyn kautta putkeen. 16:lla valssi ja lähetys 17:lle leijeröiden 14-hypyn. Jos 14 olisi ollut muuri niin leijeröinti ei ehkä olisi onnistunut. Tuonne mahtui kyllä väliinkin ohjaamaan juuri ja juuri, mutta halusin kokeilla leijeröimällä. Vähän Mimmi arpoi, mutta meni kuitenkin.

Gimman kanssa ei myöskään alussa ollut mitään ongelmaa. Onnistui hyvin leikkaus nelosella ja putken leijeröinti. Yllättäen senkin kanssa suurin ongelma tuli päällejuoksuissa. Ehdin hyvin ja mielestäni ohjasinkin hyvin ja kyllä Gimma ne oikein menikin, mutta tiputti rimat tosi helposti. Eli olin ihan varmasti koko ajan sen tiellä, mutta en vaan meinannut saada korjatuksi asiaa. Musta tuntuu, että nyt jostain syystä teen Gimman kanssa päällejuoksut niin, että annan sille muka tilaa ja siitä syystä olen juuri sen edessä kun hyppää. Kun pitäisi juosta ihan siitä hypyn läheltä ja siitä ohjata, jolloin ehtii altakin pois. Sainhan mä tuon toki onnistumaan kun toistoja otin tarpeeksi. Ärsyttää kun en yhtäkkiä osaa sellaista, joka aiemmin on ollut hyvin hanskassa.

Gimman kanssa oli tosissaan ongelmia saada se irtoomaan 17:lle leijeröimällä. Oli sen verran kurjasti noi esteet, että en saanut pidetyksi liikettä päällä kohti 17:ää. Sain sen aina muka lähtemään sinne, mutta kun oli pakko ottaa yksi askel taaksepäin, että pääsee ohjaamaan 18:lle niin eipä Gimma sinne hypylle sitten mennytkään. Koitin tuota kohtaa myös niin, että tein 16:lla jaakotuksen (koira kiersi hypyn 4:n puolelta) ja siitä 17:lle. Itse menin 17 ja 14 välistä. Tämä oli tosi sujuva. Tein myös niin, että 16:lla valssi ja menin tässäkin noiden esteiden välistä ja sujui näinkin. Tommosta kohtaa pitää ehdottomasti harjoitella!

Koitin vielä molempien kanssa nollana koko radan läpi. Ei vaan onnistunut. Tökkäsi noihin päällejuoksuihin. Kyllä osasi harmittaa. Pakko opetella tuo ohjaus uudelleen. Ei tästä muuten mitään tule.

Mimmin meno vaikuttaa edelleen ihan hyvältä. Pujottelunopeus ei vielä ole sitä, mitä se ennen oli, mutta aika lähellä jo :-)

4 kommenttia:

Pasi kirjoitti...

Mitä jos tuo Powell sairastuu ennen kisoja ja tilalle tulee Mr. Nobody?

Kati kirjoitti...

Ei se haittaa :-). Noita ratoja on kiva treenata ihan muutenkin vaan. Enkä mä edes tiedä pääsenkö koko karsintoihin. Gimmalla ei ole tulokset kasassa ja Mimmin kunto on vielä vähän arvoitus.

Pasi kirjoitti...

Ai? plaah, Gimman meno nollaradalla Vaasassa oli hienon näköistä.

Tiina G kirjoitti...

Mimmin pitää kokeilla Splitin taikakeppejä ;)