sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Päällejuoksun hinkkaamista

Treeneissä tänään Ninan kanssa. Halusin tehdä vappukisojen viimeisen radan lopun kun aina tollasissa tilanteissa hätäilen. Hutaisen vaan päällejuoksun. En vain noissa vappukisoissa, vaan aika usein muulloinkin. Rakensin muun radan tuon ympärille ja tuli aika tylsä. Mutta sillä sitten mentiin. Tämän radan lopun siis tein, numerot 16-20. Saatiin kisoissa 19:llä kielto huolimattomasta päällejuoksusta.

Gimman kanssa ensin. Otin ensin pelkkää puomin alastuloa. Eka kerta sairaan makee, toisella kerralla hiipi. Ei ole ennen hiipinyt kun tuosta vierestä vaan pistän kontaktille. Ahdistus! Ja kun se perjantain epiksissä meni niin kamalan lujaa kontaktiesteet. Minen enää ymmärrä, missä mättää. Pitää koittaa miettiä, miten tuota voisi nyt harjoitella ihan kotona, että sais enemmän toistoja. Ja onnistuneita sellaisia. Voisin tietenkin koittaa (kuten Jennin kanssa juteltiin) vaatia kontaktin ennen kuin pääsee pikkukoirien perään metsälenkille. Siinä on vaan se vaara, että pikkukoirat niitataan... Gimman kun pitää olla ekana joka paikassa. Tätä täytyy kyllä miettiä, miten voisin toteuttaa.

Kaikki rimat oli tapissa ja hyvin pysyivät ylhäällä :-). Tuossa lopussa ei nyt suurempaa ongelmaa ollut kun maltoin pienen rytminmuutoksen tehdä tuossa päällejuoksukohdassa. Vahingossa toistojen myötä tein siihen saksalaisen eikä muuten ollut yhtään huono valinta. Saksalaisessa rima tipahtaa tosi herkästi, jos en hoksaa pitää katsetta suoritettavan hypyn suuntaan. Ja se, jos mikä on mulle tällä hetkellä jotenkin kamalan vaikeeta!

Toisella sessiolla tein okserilla leikkauksia ja valsseja. Hyvin hyppäsi, vaikka selkeästi jarrutti ennen hyppyä. Myös pituudella tein leikkauksia, eikä niissäkään mitään ongelmaa.

Mimmulin kanssa menin vain kerran. Ensin pätkissä ja sitten koko "rata" (vain 14 estettä). Puomin kontakti namikupin avustuksella älyttömän hyvä. Jättäydyin taakse ja vapautin kupille kun katsoi eteenpäin. Hyvin meni loppuun asti :-). Toinen palkkauspaikka oli keinun jälkeen. Jos saisin keinua jälleen vähän paremmaksi, jos heti sen jälkeen on palkka.

Päällejuokskohtaa sitten tahkottiin Mimmin kanssa aika monta kertaa. Se ei tullut mun surkeeseen päällejuoksuyritykseen millään mukaan, vaan meni hypyn ohi takaa. Mulla oli koko ajan liian kiire. Ja tuo on Mimmin tapauksessa ihan hyvä juttu, että mulla tulee kiireen tuntu :-). Se kun on sen verran nihkeesti liikkunut tähän asti ja nyt näytti meno jo oikein kivalta. Mä ihan hiljaa uskallan jo sanoa, että ollaan menossa parempaan suuntaan. Ihan hiljaa vaan, shhhh...

Mukavat pikku treenit :-)

Ei kommentteja: