keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Vähän tokoilua välillä

Maanantaina innostuin omalla pihalla vähän tokoilemaan Gimman kanssa. Otin seuraamista vaihtelevilla pätkillä, välillä palkka ihan vaan siitä, että kontakti pysyi sivulla ollessa, välillä muutamasta askeleesta ja välillä vähän pidemmästä pätkästä. Yritän nyt muistaa tuon vaihtelun tärkeyden noissa matkoissa kuten Korrit viimeksi sitä painottivat. Gimman seuraaminen näytti mun mielestä hyvältä.

Noutokapulan pitoa otettiin. Ottaa nyt ihan itse kapulan suuhun kun aiemmin mun piti se sinne asettaa. Alkaa tosi helposti purra kapulaa, joten tuossa pitää olla tarkkana, mistä kehuu ja palkitsee koiran. Otin myös kapulan noutoa: pientä hetsausta kapulalla, kaulapannasta kiinni, kapulan heitto jo hae-käskyllä kapulan nouto. Hyvin menee kapulalle ja ihan intona tuomassa sitä takaisin. Kesken takaisintulon annoin irti käskyn ja Gimma sai tulla kiinni leluun. Nyt en kyllä muista pitikö tuossa sanoa irti vai muuten vaan kehua/vapauttaa ja heilutella lelua. Täytyy varmistaa viisaammilta ennen seuraavaa treenikertaa. Tuskin tuosta kuitenkaan haittaa oli tehdä noin.

Avoimen kaukokäskyjä otin myös. Maahan menee hyvin, mutta istumisen sijaan tarjoaa seisomista. Piti siirtyä tosi lähelle koiraa tekemään noita ja vielä vähän kädellä auttaa, että varmasti istuu. Tietääpä nyt, että tätä pitää ehdottomasti harjoitella lisää.

Nyt pitäisi kyllä vähän ryhdistäytyä taas tällä tokorintamalla!

Ei kommentteja: