lauantai 28. toukokuuta 2011

Torstain treeneihin rakennettiin alla oleva Huittisen Annen rata. Muurin tilalla oli tavallinen hyppy.


Menin ensin Mimmin kanssa. Otettiin pätkissä namikuppipalkalla. Ensin 6-hypylle asti. Menin vastaanottamaan 2- ja 3-hypyn väliin 9-putken puolelle. Pieni jarrutus ennen kakkosta ja siitä takaakiertoon kolmoselle. Pelkäsin, että Mimmi menee tuossa putkeen, mutta ei sitä edes katsonut. 4-putkeen vippaamalla, 5:lla sokkari ja 6:lla pakkovalssi. Luulin, että tuonne tulee kiire, mutta ei tullutkaan. Putkessa Mimmillä meni jostain syystä aika kauan aikaa.

Seuraavaksi palkka 10-hypyn jälkeen. 9-putki oli tosi ällöttävä kun siinä oli pakko leikata. Tai noin luulin vielä tutustumisessa. Jos leikkaus meni liian lähelle putkea niin koira kääntyi väärään suuntaan. Jos teki kauempana leikkauksen niin ilmeisesti koira ehti nähdä, että takana vaihdetaan puolta ja kääntyi oikein. Näin ainakin toimi Mimmin kanssa.

Seuraavaksi laitoin keppien päähän namikupin. Halusin varmistaa, että pujottelee loppuun asti kun on nyt niin vähän treenattu ja halusin ottaa paljon etäisyyttä kepeillä. Mimmi pujotteli ja minä menin 12-hypyn taakse. Hyvin onnistui. Tiedä sitten olisiko onnistunut ilman palkkaa. En uskaltanut kokeilla. Ilman namikuppia irrottauduin myös aika paljon, mutta jäin 12:n keppien puolelle ottamaan valssilla mukaan. 13:lle saksalainen, josta pussiin ja vastaanottamaan renkaan ja putken väliin. 18-hypylle viskileikkaus. Tää oli kaikista vaikein kun namikuppi oli maalissa niin ei millään meinannut taipua hypylle. Kupin vetovoima oli liian kova.

Kuva: Taija Linna

Gimman kanssa samat ohjaukset. 3-hypyn rima ei meinannut pysyä ylhäällä. Taisin just riman päällä tehdä jotain. Kun otin jo ennen 3-hyppyä poispäinkäännöskäden ohjaamaan niin rima pysyi. Gimmankin kanssa ehdin tosi hyvin sokkariin ja pakkovalssiin. Sen kanssa varsinkin olin ihan varma, että en ehdi. Olipa kiva huomata, että ehtii kun vaan lähtee ajoissa liikkeelle :-).

Gimman kanssa putkella leikkaus ei saanut sitä kovin hyvin kääntymään tein sen sitten missä kohti tahansa. Päätin kokeilla sokkaria ennen putkea. 7-hypylle lähetys takaakiertoon ja itse liikkeelle putkelle päin ja sokkari sitä ennen. Hyvin ehti! Vielä kun olisi heti tajunnut jarruttaa putkella :-D. Toiston jälkeen tuo oikein hyvä. Varmasti paras ohjaus meillä tuohon kohtaan.

Kepeillä palkkasin ensimmäisellä kerralla kun pujotteli loppuun, vaikka mä siirryin 12-hypyn taakse. Pitää tuostakin aina välillä palkata, että osaa jatkossakin pujotella noin hyvin loppuun asti. Toisto ilman palkkaa ja hyvin pujotteli. 13:lle pakkovalssi, josta pussiin. Siirryin vastaanottamaan renkaan ja putken väliin ja 18:lla viskileikkaus. Onnistui kyllä heti, mutta huomasin ajautuvani liian lähelle hyppyä. Kun rytmitin vähän eri lailla niin meni tosi paljon paremmin. Putkelta koira mukaan, lähetys pituudelle jääden itse jälkeen ja siitä sitten viskileikkaukseen. Meni tosi paljon paremmin.

Kuva: Kati Kuuttila

Mimmin kanssa koko rata. Oli tarkoitus tehdä se nollana ja melkein onnistuikin. Jopa sokkari ennen 9-putkea onnistui. 18-hypyn viskileikkauksessa taas lopun palkka veti vähän liian lujaa. Laitoin kuitenkin sen hyppäämään 18-hypyn ennen kuin päästin viimeiselle hypylle ja palkalle. En ottanut uudelleen kun tuohon asti meni ihan hyvin. Mimmin vauhti on edelleen hyvin vaihtelevaa, välillä jo melkein normaalia ja välillä tuntuu, että se ei liiku mihinkään. Tällä mennään nyt tällä hetkellä :-)

Gimman kanssa koko rata ja nollana läpi. Jee!! Oli jopa ihan sujuva rata, joten todellakin jee!

Lopuksi vielä molempien kanssa kontaktiharkkaa. Mimmin kanssa pelkkää puomia, namikuppi n. 3 metrin päässä puomin alastulosta. Ensin niin, että jäin jälkeen ja sitten niin, että juoksin ohi. Molemmat meni ihan superisti, enkä ottanut lisää toistoja. Gimman kanssa samalla lailla namikuppipalkkaa myöden. Meni mun mielestä kohtalaista vauhtia mene-mene-käskytyksellä. Ei oikeastaan eroa vauhdissa sillä olinko jäljessä vai edellä. Aa:ta samalla lailla ja ihan kivasti seki meni. Mä nyt päätin koittaa tuota aika käskevää mene-mene hokemista laskevalla osuudella kun se näyttäisi tällä hetkellä toimivan. Katotaan kuinka kauan toimii.

Ei kommentteja: