maanantai 30. toukokuuta 2011

Sunnuntain kisat Pietarsaaressa

Olin sunnuntaina kisaamassa Gimman kanssa Pietarsaaressa. Siellä oli kaksi agilityrataa ja viimeisenä hyppäri. Kaikissa tuomarina oli Mika Moilanen. Radat oli oikeastaan ihan mukavia. Hyvin erilaisia. Paljon suoraa, jossa vähän vaikeuksia miettiä, että ehtiikö ohjaamaan vai ei. En löytänyt ratoja netistä mistään :-(. Enkä laita myöskään videoita kun meillä ei oikein onnistunut yhtään mikään. Tai no, olihan siellä taas niitä hyviä pätkiä ;-). Sadetta tuli välillä ihan reippaastikin, mikä ei taas ollut niin kiva juttu kun nurtsilla kisattiin. Onneksi ei sattunut kuin joitain pyllähdyksiä ohjaajilla, ei siis mitään vakavaa.

Ensimmäisellä agilityradalla oli hyppy, suora putki, josta takaisinpäin hypylle takaakiertoon. Tuossa valui aikaisempien luokkien koirat. Ja niin valui maksitkin :-D. Mä menin putken toiseen päähän, yritin jarruttaa ennen putkeen menoa ja huidoin kädellä putken suulla, että Gimma tajuaisi kääntyä. Ei tajunnut. Tutustumisessa mietin myös sellaista vaihtoehtoa, että olisin ottanut vastaan putken toiselta puolelta ja vaihtanut puolta putken edestä. Jälkiviisaana voisin todeta, että se ois varmasti kääntänyt paremmin. Virhettä tuosta ei tullut, mutta kaarrosta sitäkin enemmän.

Aa hyvä mene-mene-mene-alas -käskytyksellä. Aa:lta suora linja hypyn kautta putkeen, rima tipahti. Luultavasti käänsin selän kokonaan. Ei näy videolla kunnolla kun tuomari on just edessä. Kepeille meni ihan sikalujaa sisälle ja liukastui ekassa välissä. Ei kuitenkaan virhettä :-). Keppien jälkeen hyppy, välistäveto, hyppy, valssi, josta pituudelle. Valssi huono. Ohjaava käsi tipahti ja niin myös rima.

Puomi hyvä samalla käskytyksellä kuin aa. Puomilta ei irronnut kauemmas hypylle kun itse jäin taakse. Uudelleen ja onnistui. Mun heitto ei ole tarpeeksi selkeä ja käännän kropan noissa tilanteissa myös liian nopeasti. Eikä tuossa olisi ollut silleen edes kiire. Tai oli kun olin ajatellut ehti valssaamaan loppuun, mutta en ehtinyt, vaikka sain hyvin etumatkaa. Leikkaamalla loput ja onnistui. Yllätys oli kova kun sain pitkästä aikaa leikkauksen onnistumaan kisoissa hienosti. Tulos tältä radalta 15.

Toisen agilityradan aikana alkoi sitten sataa. Onneksi ei vielä kovin kovasti. Radan alkuun olen tosi tyytyväinen. Kerrankin luotin koiraan! Oli kaksi hyppyä peräkkäin, kolmas toisen kanssa samassa linjassa vasemmalla, jonka jälkeen hyppy vähän eri linjassa niin, että piti tehdä takaakierto-päällejuoksu (varmaan kaikki ymmärsi mitä tarkoitan :-P). Kiersin hypyt ulkokautta ja menin 3-hypyn siivekkeen taakse, josta kutsuin koiran, irrotin 2-hypylle, valssilla kolmoselle ja siitä takaakierto-päällejuoksu. Niin vau! Gimma tiesi just, mitä mä tarkoitin. Oli ehkä vähän liiankin vau kun en sitten meinannut saada sitä seuraavaan putkeen :-D. Minä annoin siitä itselleni kiellon, tuomari ei.

Tuon putken jälkeen olikin kiire ohjaamaan rengas, suora putki ja sen jälkeiset hypyt. Siinä ehkä syy, että hätäilin putkeen ohjauksen kanssa. Eikä sinne sitten oikeasti edes tullut kiire. Kohta meni oikein hyvin ja keinukin hyvä. Siitä taas lähetys putkeen ja valssilla puomille. Ja joo, ei menny putkeen. Hemmetti. Tästä tuli kielto. Lopussa vielä sarjan b-osalla takuttiin ja olin varma, että seki tulkittiin kielloksi, mutta en jaksanut korjata ja mentiin rata loppuun. Kontakti edelleen nopsat Gimmaksi. Tulos 5 ja kolmas sija :-O. Ei kannata mun tuomita ei :-DD

Viimeisenä rata oli sitten hyppäri. Alku taas oikein hyvä. Suoran putken jälkeen käännös takaisinpäin ja hyppy, josta putkeen. Tuo rima tipahti. Mä ilmeisesti taas tein sen, että käänsi selän. Ei voi olla totta! Ja jälleen tuomari niin nätisti edessä, että ei näy videolla, mitä tuossa tapahtui. Uskon, että se oli tuo selän ja pään kääntäminen. Kepeille oli aika paha avokulmavienti ja Gimma meni sen älyttömän hienosti. Mulla oli sellainen olo, että mä en edes ohjaa sitä ja sinne se vaan meni. Taitava pieni ♥.

Sitten tulikin kohta, johon en saanut mitään järkevää ohjausta aikaiseksi tutustumisessa. Päätin sitten jonku ohjauksen, jota yritän. Yrittämiseksi jäikin. Melkein kyllä onnistui. Kääntyi yhdestä hypystä väärään suuntaan kun olin ihan liian myöhässä ja siitä oli aika vaikea saada pituudelle, joten hyppäsi sen vinosti. Otin koko kohdan uudelleen ja samalla tuli tahallinen hylly. Lopussa vielä kielto putkelle. Mitä ihmettä? Yleensä menee putkeen, vaikka teen mitä ja nyt ei sitten millään. No, lasken tämän tilastotappioksi :-D

Kiva oli sateesta huolimatta kisata tuolla kentällä. Olen aina tykännyt kisata tuolla enkä vähiten sen takia, että Lyyli teki uransa parhaat radat juurikin tuolla kentällä. Sai sen ainokaisen nollaratansa kolmosluokasta ja vielä piirinmestaruuskisoissa ja sai siitä piirinmestaruuden. Ihana muisto ♥

Ei kommentteja: