keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Pentutreenit hallilla

Markon ja Jennin kanssa hallilla pentujen kera. Otettiin pari radan pätkää ja sitten yksittäisiä esteitä. Kyllä tuolla hallilla on vaikea mitään rataa tehdä kun on pieni kuin mikä ja silti siellä on pari tolppaa. Yksittäisten esteiden ja ihan pikku kuvioiden harjoitteluun kuitenkin ihan passeli. Ja onhan koirien hyvä saada vähän mattotuntumaakin. Ratasuoritusten perusteella kyllä ainoat pennut tuolla oli Hertz ja Gimma. Loox menee jo niin kauheen hienosti eikä juurikaan sudi matolla. Tosi hyvän näköistä menoa.

Gimmaa pitää saatella ihan kamalasti joka esteelle ja siinä mulla onkin suurin vaikeus. Ohjaan sitä koko ajan kuten Mimmiä ja eihän se nyt vielä niin toimi. Hitto kun sais itselle aivoihin jonku möllimoodin päälle niin ehkä alkais sujua vähän paremmin. Radoilla oli teemana suoraan edessä olevan putken suun ohittaminen ja vienti toiseen putken päähän. Gimma ei meinannut aluksi tajuta tuota ollenkaan, vaikka se jossain vaiheessa olikin hyvässä mallissa. Piti vähän lelupalkkailla, ettei mene putkeen niin kyllä se siitä lähti sujumaan. Keppejä otin tasan kaksi kertaa. Meni niin kauheen hienosti, etten uskaltanut ottaa lisää toistoja. Parempi lopettaa onnistuneeseen suoritukseen kuin epäonnistuneeseen :-). Rengasta hyppyytettiin kans ja sekin alkaa jo sujua. Myös pussia näytettiin pitkästä aikaa. Laitoin lelupalkan odottamaan pussin ulostulosta jonkin matkan päähän ja lähetin pussiin. Hienosti meni! Ei enää hämännyt pussikangas ollenkaan. Lopuksi vielä aa-esteellä nenäkosketusta. Tämä ei meinannut onnistua millään. Tai kyllä itse nenäkosketus onnistui, mutta Gimma ei meinannut millään osata jäädä oikeaan asentoon, meinas peppu väkisin tipahtaa alas. Pikku auttamisella sekin kuitenkin onnistui.

Mitattiin säkämitalla koirat. Gimma ja Loox 49,5 cm ja Hertz 52,5 cm.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun mä oon kade kun pääsette kimpassa niin hyvin treenaamaan :o/ MEillä kontakteja ei oikeastaan otettu lainkaan...eikä pussia...eikä pituutta...eikä renagasta..
Sitten ole vielä kaden kun teidän pennut ovat melkein 50 senttisiä, snif..

Jenni kirjoitti...

Mihinköhän mun aiempi kommentti katosi.. höh.

Piti siis sanoa että se Gimman nenäkosketus on tosi hyvä, pitäisköhän koittaa sillekin sitä samaa treeniä sohvalla tai jossain muualla kuin esteillä ensin? Siinä on helpompi hahmottaa se takajalkojen asento.

Kati kirjoitti...

On kyllä kiva kun päästään kimpassa treenaamaan :-). Itse on omille virheille niin sokea...

Jenni: noinhan mun on pitänyt tehdä, mutta kun en jostain syystä saa millään aikaiseksi, vaikka ei tarvi muuta kuin namit ja naksun! Mä yritän nyt tsempata jatkossa.