sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Sadepäivä

Syksyn sateet on kyllä aika inhottavia kun on niin kamalan pimeetä. Onneksi nyt kuitenkin oli vapaapäivä niin pääsi tekeemään kaksi lenkkiä valoisan aikaan eikä tarvinnut otsalampun valossa mennä metsään tarpomaan.

Tajusin tänään, että Gimma ei osaa maahan-käskyä ollenkaan! Yleensä se on istumisen jälkeen seuraava asia, jonka koiralle opetan, mutta nytpä ei mennytkään sen kaavan mukaan. Gimma osaa tosi hienosti nousta istumasta seisomaan käskyllä, mutta ei mene maahan. Muut mun koirat ei taas tuota osaa ollenkaan :-D. Tänään sit otin sadepäivän kunniaksi maahanmenotreenit. Piti ihan namilla auttaa maahan, ei tajunnut muuten ollenkaan. Olen siis joskun ihan pikkupikku pentuna tehnyt maahanmenoa namilla, mutta sen opettamisen jatkaminen on jäänyt jonnekin unholaan. Ei tarvinnut montaa toistoa kun jo tajusi tosi pienestä vinkistä mitä siltä odotin. Lopuksi koitin vielä istumasta seisomista, ettei oppinut vain tarjoamaan joka käskystä maahanmenoa ja nousi hienosti seisomaan. Mä aina välillä unohdan, että on sellainenkin laji olemassa kuin toko ja nyt yritänkin jatkossa muistaa tämän asian vähän paremmin :-). Olis kyllä niin kiva kokeilla kisaamista myös tokossa.

Gimma oli tänään ensimmäistä kertaa muiden koirien kanssa olohuone-keittiö-eteinen-alueella kun käytiin isänpäivälounaalla Amarillossa. Yleensä se on yksiseen eteisessä ja sheltit on olohuoneessa ja keittiössä. Ainakin tuo pari tuntia meni hienosti, ei ollut tuhonnut mitään. En tiedä milloin sen uskaltaisi koko työpäiväksi jättää isompaan tilaan. Hyvin se tietty tuossa eteisessäkin pärjää kun siinä on sille ihan hyvin tilaa eikä muuta tuhottavaa kuin lattialistat ja yksi laatikosto. Listoja ei ole nakerrettu ollenkaan, mutta laatikostoon on ihan pikkuisen alkuaikoina hampaita sovitettu. Olkkarissa ja keittiössä löytyisi hampaille vähän enemmän purtavaa...

Ei kommentteja: