tiistai 18. marraskuuta 2008

Sataa sataa ropisee...

Märkää!! Koko metsä lainehtii. Tulis jo talvi ja lunta, ei paljon vaan silleen sopivasti.

Ällöttävästä kelistä huolimatta tehtiin normaali lenkki. Gimma vaani ainoastaan alussa kun mentiin pihasta metsäpolulle ja lopussa kun tultiin metsästä takaisin pihaan. Nuo on olleet ne pahimmat tilanteet aina. Nyt ei kuitenkaan hyökkinyt Mimmiä kohti. Muu lenkki meni tosi hienosti, ei yhtään kyttäilyä. Eikä Gimmalla ollut edes sitruunapantaa kaulassa. En viitsinyt tuonne kovaan sateeseen sitä laittaa, ettei vaan hajoa. Nyt alan pikku hiljaa uskoa, että saan tuon käyttäytymisen pois. Toivottavasti saan!

Mitattiin Harrin kanssa Gimma. Ensin saatiin mitaksi 49,5 cm ja seuraavalla kerralla 48,5 cm. Kunnon asentoon ei sitä saatu kun vähän ahdisti kulmarauta, joka laitettiin lapojen päälle. Meinasi mennä koko koira ihan löysäksi.

Pihalla ei tosiaan viitsinyt olla yhtään enempää kuin oli pakko niin piti sitten vähän treenata sisällä, vaikka en siitä tykkää yhtään kun kaikki koira on makkaran toivossa jaloissa pyörimässä. Laitoin sit ei treenattavat koirat portin taakse vuoro odottamaan. Gimman kanssa otin pikkuisen kaukokäskyjä seinän vieressä ja siinä menee kyllä tosi hyvin. Kuinkahan kauan pitää seinän vieressä harjoitella ennen kuin menee lihasmuistiin liike? Mun mielestä vaihtaa asentoa sopivan reippaasti. Otettiin pikkasen myös sivulletulotreeniä kun se meinaa siinäkin mennä vähän vinoon, laittaa pepun mun taakse. Namin kanssa menee hyvin, mutta kun ei ole namia niin menee vinoon. Eli jatketaan namitreeniä vielä jonkin aikaa.

Kaukoja (istu-maahan) myös Mimmin ja Pimun kanssa. Mimmin kanssa opeteltiin malttia kun se meinaa ennakoida. Hyvin sekin alkoi mennä ja vaihtaa kans kivasti asennot. Nyt koitin ensimmäistä kertaa myös istumasta seisomaan nousua ja oli aika hankalaa. Katsotaan, jos se vaikka senkin joskus oppisi. Pimun kanssa tein samat jutut kuin Mimmin kanssa. Yllättäen Pimun sain nousemaan seisomaan helpommin kuin Mimmin. Mummeli osaa aina välillä yllättää :-)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Arrgh, meillä ollaan nippanappa 48 cm :o/ Toivoin etä tulis 50cm edes...ei taida enää kasvaa..

Kati kirjoitti...

Saattaahan se Parykin vielä vähän kasvaa. Viisaammat kertovat, että kasvu loppuu sitten kun juoksu alkaa.