tiistai 6. syyskuuta 2011

Kamalaa räpellystä ja yksi nolla

Lauantaina oli BAC:in järjestämät kisat Vaasassa. Kaksi agilityrataa, joissa molemmissa tuomarina oli Eija Berglund. Eija oli tehnyt oikein mukavat radat. Niitä ei ainakaan voi syyttää mun huonosta päivästä.

Mimmin eka rata lähti kohtuullisen mukavasti liikkeelle. Alun takaakierto, niisto-sokkari, valssi ja lähetys putkeen toimi aika kivasti. Vähän tuli kiire, mutta ei pahasti. Keinulle meni jostain syystä kamalan lujaa. Pysähtyi kuitenkin hyvin odottamaan laskeutumista. Suoralta putkelta oikealle oli hyppy aika kaukana, jolle en Mimmiä saanut, tuli kielto siitä. Aa:n jälkeinen pakkovalssi meni ihan pieleen ja Mimmi hyppäsi hypyn väärään suuntaan. Lopussa vielä yksi rima alas. Puomin kontakti ihan jees.

Gimman kanssa alku vähän eri lailla. Onnistuin sen kanssa ottamaan kiellon takaakierrossa. Vaikka mielestäni ohjaus pysyä päällä. Tippui sitten kuitenkin liian aikaisin. Hemmetti! Sain sen menemään hypyn väärään suuntaan kaiken lisäksi. Uudelleen ja onnistui. Pakkovalssi, normaali valssi ihan hyvät. Suoralta putkelta ampui edessä näkyvälle hypylle eikä oikealla olevalle. Tuota en kyllä yhtään osannut edes odottaa. Vaikka jälkiviisaana olisi pitänyt tajuta. Aa:n jälkeen tein takaakierto-valssin ja jäin vähän eteen könnäämään, joten rima alas. Sitten hemmetinmoista säätämistä, ei vaan sujunut. Puomi ihan hyvä ja siitä renkaan ja hypyn kautta maaliin.

Toinen rata Mimmin kanssa oli vielä huonompi kuin ensimmäinen, jos vaan suinkin mahdollista. Heti alkumetreillä hylly kun en kääntänyt Mimmiä tarpeeksi. Uudelleen sama kohta ja sain kuin ihmeen kaupalla oikein. Suora putki, josta oikealle hyppy (samanlainen tilanne kuin ekalla radalla) ja taas kielto. Jumankekka kun se kääntyy putkelta taas vaihteeksi ihan liian hyvin! Keinu hitaampi kuin ekalla, mutta edelleen ihan hyvä. Puomi-putki-erottelu toimi ja hyvin löydettiin putki. Seuraavalta mutkaputkelta kepeille n. 45 asteen kiertokulmassa. Tuli putkesta lujaa ulos enkä saanut käännetyksi tarpeeksi kepeille. Meni ties mihin väliin. Sentäs jotain hyvää tässä radassa, kesti hyvin mun sivuttaisirrotuksen kepeillä, vaikka kaikki esteet oli sillä puolella, jonne irrottauduin. Hyvä Mimmi! Loppu taisi olla ihan ok. Kiva tunne kun oikeastaan mikään ei toimi :-P

Gimma sitten pelasti mun päivän tekemällä nollan toisella radalla :-). Ja oli vielä hieno nolla. Ainoastaan yhdessä kohdassa lähti vähän lukitsemaan väärää estettä. Mimmin virheestä oppineena ekan putken ja hypyn jälkeen olin hyvin kääntämässä koiraa ja onnistuin. Suoralta putkelta kuin itsestään hypylle ja sieltä keinulle. Puomi-putki-erottelu toimi myös Gimmalla. Puomilta unohdin vapauttaa jess-sanalla ja hetkeksi ajatukset jäi siihen kiinni. Onneksi onnistui kuitenkin ohjaukset. Kepeillä kesti sivuttaisirrotuksen. Ennen aa:ta olevalla hypyllä lähti ensin hakemaan putkea, mutta sain huudetuksi sen pois. Aa oikein kivan vauhdikas. Viimeiset rimat vähän kolisi, mutta onneksi ei tippunut. Eli tulokseksi nolla ja toinen sija. Hertz-veli voitti meidät 0,1 sekunnilla :-). Gimman rata löytyy täältä.

Mulla tuli Mimmin menosta vähän sellainen olo, että se liikkuu nyt vähän lujempaa kuin vielä hetki sitten. Videoita kun katsoin niin ehkä näin onkin. Se tietenkin voi omalta osalta selittää, että itse olen aina väärässä paikassa ja sen takia tulee virheitä. Nyt pitää yrittää tutustua rataan enemmän sillä asenteella, että Mimmi menee lujaa. Ja jos ei menekään niin sitten himmaan omaa vauhtia.

1 kommentti:

Tuulikki kirjoitti...

Kiva, kun Mimmi menee lujaa ;D
Ja onnea Gimman hienosta nollasta :)