lauantai 24. syyskuuta 2011

Toko avo 152 p ja joukkuekultaa piirinmestiksissä :-)

Tihkusateinen päivä vietetty tokon merkeissä Nykarlebyssä. Sää olisi voinut olla huonompikin, joten en valita :-). Oli siis piirinmestaruustokoista kyse ja tuomarina oli Juha Kurtti.

Alokas-luokka aloitti ja antoikin heti aika hurjaa katseltavaa katsomoon. Paikallamakuusta yksi rotikka lähti haastamaan vieressä maannutta berniä vihamielisesti. Tämän seurauksena suunnilleen kaikki koirat lähtivät paikallamakuusta (paitsi Paavo ♥). Jossain vaiheessa tää karannut rotikka meni Ronja-dobberin päälle niin, että niskaan tuli reikä :-(. Niin harmillista, että se osui juuri Ronjaan kun sen edellisissä tokoissa oli ihan vastaavanlainen tapahtuma. Paikallamakuu siirrettiin viimeiseksi liikkeeksi ja rotikka ja berni (joka oli aggressiivinen sen jälkeen kun rotikka saatiin kiinni) poistettiin kisasta. Oikea ratkaisu tuomarilta! Tämä vähän taustatietona sille, että jotain hajuja kenttään tuon kahnauksen seurauksena jäi. Oliko veren haju vai oisko joku jopa anaalit sinne tyhjännyt, mutta melkein jokainen koira jäi yhteen paikkaan haisteleemaan maata. Niin myös Gimma :-P.

Gimman paikallamakuuta mä jännitin tosi kovasti. Olin ihan varma, että se ei onnistu. Onneksi olin väärässä :-). Meni hienosti ekasta käskystä maahan (eikä ennakoinut käskyä!), makasi paikallaan ja nousi ekasta käskystä sivulle istumaan. 10 pistettä. Jess!!

Seruaaminen oli ihan jees. Välillä tuntui tosi hyvältä ja välillä taas oli väljyyttä. Vasemmalle käännöksissä en osaa rytmittää omaa liikkumista oikein. Tuomarikin tästä mainitsi, että askeleet ei sopinut käännöksiin. Muuten kyllä tosi hyvä mieli tästäkin liikkeestä. 9 pistettä.

Liikkeestä maahanmeno oli aika nappisuoritus ja tästä saatiinkin 10 pistettä. Huomasin vaan videolta, että mä menen liian eteen seisomaan sivulle palatessani. Kun Gimman nousee sivulle istumaan niin se joutuu heittämään peppua eteen päin. Eipä tuosta nyt rokotettu, mutta ilmeisesti tuossa olisi kuitenkin tarkoitus, että peppu pysyy paikallaan ja siitä nousee istumaan ja on tällä systeemillä oikeassa paikassa. Tähän pitää jatkossa kiinnittää enemmän huomiota.

Luoksetulossa meni maahan seisomisen sijaan. Luulin sen johtuvan mun kovasta käskystä, mutta ei se nyt niin kova ollut, että sen takia ois maahan pitänyt mennä. Ei vaan osaa tuota vielä. 6 pistettä.

Tässä alkoi sitten maan haistelu. En meinannut saada minkäänlaista kontaktia Gimmaan. Se vaan ois halunnut nuuskutella maata. Ihan kamala tunne tuli itselle kun hajut vie. Eipä ole ennen noin meille tapahtunut. Täytyi siis olla tosi mielenkiintoiset tuoksut maassa. Päästiin kuitenkin jatkamaan hommia jotenkuten.

Liikkeestä seisominen meni ihan plörinäksi. Ei lähtenyt hajujen takia heti seuraamaan, vaan vasta toisella käskyllä. Ei sitä siltikään seuraamiseksi voi sanoa, meni jossain kahden metrin päässä mun sivulla. Pysähtyi kyllä hienosti käskystä ja pysyi paikallaan mun mennessä taakse. Mitään muuta hyvää tässä ei sitten ollutkaan. 6 pistettä.

Noudossa lähti hyvin hakemaan kapulaa ja toi takaisinkin kivasti alkumatkan. Sitten vauhti ja usko hiipui ja pysähtyi jonkin matkan päähän mun eteen ja tiputti kapulan. Tuomarin kehotuksesta nostin kapulan. Ties monennellako käskyllä sain Gimman sivulle. 5 pistettä.

Kaukokäskyt muuten hyvät, mutta istu-käskyn jouduin antamaan kahteen kertaan molemmilla kerroilla. 8 pistettä.

Hypyssä lähti hyvin hyppäämään, mutta vasta toisella käskyllä istui. Jäi hyvin istumaan keskelle hyppyä, mutta silti kun annoin käskyn palata sieltä niin meinasi kiertään hypyn. Teki sellaisen vilkaisun hypyn ohi, mutta päätti sittenkin hypätä sen. Tuli sivun tuntumaan, mutta ei istunut, joten jouduin tässäkin antamaan lisäkäskyn. 6 pistettä.

Kokonaisvaikutus oli 8. Se oli varmasti ihan ok pistemäärä kun musta itsestäkin tuntui, että Gimma ei oikein ollut mun kanssa tekemässä hommia. Tuosta tuli itselle tosi huono fiilis. Pisteillä ei väliä. Tiesin, että me ei vielä osata tarpeeksi hyvin. Mutta tuo, että se ei ole täysillä tekemässä mun kanssa laski fiiliksiä. Mutta näin tällä kertaa. Ja ihan tyytyväinen olen meidän tekemiseen kuitenkin. En oikeesti edes uksonut mihinkään mahtipisteisiin, mutta salaa toivoin, että 1-tulos olisi saatu. Eikä se kyllä kaukana ollutkaan :-). Gimma teki juuri sen, minkä tällä hetkellä osaa ♥

Muuten meidän tiimillä meni tosi hienosti! Paavo sai alo-luokasta 191 pistettä. Sisulle avoimen luokan voitto hienolla 1-tuloksella. Karkki teki myös 1-tuloksen. Olen niin onnellinen Hennan puolesta kun nyt vihdoin onnistui Karkin kanssa ♥. Timpe osallistui ensimmäiseen voi-kisaansa ja heti 1-tulos ja olikohan tämäkin voitto. Taisi olla. OCA:n joukkue Ronja, Gimma, Sisu, Timpe ja Cola voittivat joukkuepiirinmestaruuden! Hyvä me :-))

Huomenna sitten Gimman kanssa luonnetestiin :-)

Ei kommentteja: