tiistai 20. syyskuuta 2011

Maajoukkueleiri - agilitya, tutustumista ja hauskanpitoa

Perjantaiksi otin vapaapäivän töistä, että ehdin ajoissa maajoukkueleirille Turun liepeille. Leiri alkoi siinä kolmen maissa. Matkalla sain viestin, jota oli pelännyt, mutta silti toivonut, että sitä ei koskaan tulisi. Rakas ystävä, Tiina, oli pitkän taistelun jälkeen nukahtanut ikiuneen :-(. Aivan liian nuorena tuli hänen aikansa. Ilo oli häneen tutustua ja ystävystyä. Kiitos yhteisestä ajasta ♥

Majoituttiin Kuralan kartanossa ja perjantain treenitkin oli siellä. Ne oli tarkoitus pitää hallissa, mutta se oli ihan hirmu pieni, joten oltiinkin ulkona. Onneksi sää suosi ja oli vain ajoittaisia sadekuuroja.

Radan oli ilmeisesti suunnitellut Huittisen Harri MM-tuomareille ominaisista kuvioista, jos oikein ymmärsin. Radalla oli pöytä kolme kertaa :-D. Meillä ei nuo treenit kovin hyvin mennyt. Hyviä pätkiä, mutta ei oikein muuta. Pöydälle Mimmi meni kamalan varovaisesti eikä lopuksi enää suostunut hyppäämään koko pöydälle. Ihan outo homma! Pöydän pinta oli hiekoitettu ja maalattu, joten saattoi tuntua vähän inhottavalta jaloissa. Tiedä tuota. En sitten hinkannut sitä sen enempää kun lauantaina ja sunnuntaina päästiin ATT:n hallille treenaamaan parempaa pöytää.

Lauantaina aamulla herätys 6:45 ja aamupalan jälkeen siirtyminen ATT:n hallille, jonne tuli matkaa n. 50 km. Miniohjaajille oli ensin Tiian pitämä tuokio yhteishenki-teemalla. Osa siinä oli sellaista, joka ei ole oikein mun juttu, mutta suurimmalta osin oikein mukavaa :-). Tämän jälkeen Jerry kävi meidän kanssa läpi, miten kannattaa lämmitellä. Lopulta päästiin agilityn pariin.

Ratana oli Mikon tekemä kooste toisen MM-tuomarin, Rolf Graberin kuvioista. Rata oli oikein mukava! Ahtaita paikkoja, puomi-putki-erottelua, pöytää ja vaikka mitä. Meillä meni treenit aika kivasti. Ainakin pätkittäin. Ensimmäisen kerran puomilla varasti kontaktilta ja palautuin takaisin. Tämän jälkeen pysyi joka kerta. Keinu ihan hirmu hyvä Mimmiksi. Ei varastanut sieltäkään. Pöytä oli nyt oikein hyvä. Ei se sinne itsekseen mene mun edellä, vaan vaatii mut mukaan, mutta hyppää reippaasti sinne ja pysyy. Onneksi! Perjantainen oli siis vain "huonon" pöydän tuomaa epävarmuutta. Yhtä kohtaa jouduin ottamaan uudelleen ja uudelleen kun ei vaan mennyt sujuvasti. Lopulta sain sen ihan tyydyttävästi onnistumaan ja oli pakko tyytyä siihen. Jalat oli jo niin puhki, ettei enää jaksanut juosta :-D

Treenien jälkeen siirryttiin takaisin kartanoon. Jerry oli tehnyt sinne testiradan ihmisille. Oli spurttia, käännöksiä, taaksepäin juoksua, hyppelyä, kuperkeikkaa ja vaikka mitä. Jerry oli pukeutunut joksikin ranskalaiseksi valmentajaksi ja voi jestas kun se oli hulvattoman hauska :-DD. Mä jouduin menemään radalle ensimmäisenä. Kiiruhdin radan hitaasti :-D. Kuperkeikassa tuli pieni pysähdys ja mietintä, että miten se tehtiinkään, mutta onnistuin kuitenkin. Aika tylyä oli katsella aikoja. Tiedänhän minä, että olen hidas, mutta yllätys oli, että noin hidas muihin verrattuna. Tarttis varmaan tehdä jottain ;-)

Iltaa istuttiin hetkisen verran ja olihan meillä hauskaa! Pidennettiin ikää aika lailla, jos nauru sen tekee. Porukan kanssa olisi voinut istua vaikka kuinka kauan, mutta kun jälleen seuraavana aamuna oli herätys 6:45 niin piti mennä nukkumaan.

Sunnuntaina siirryttiin jälleen treenaamaan ATT:n hallille. Nyt siellä oli kaksi rataa rinnakkain. Vähän pienempi putki-pussi-putki-hässäkkä ja pidempi (muistaakseni 37 estettä) Powellin kooste (Mikon tekemä). Eilinen testirata painoi aika lailla jaloissa, mutta yllättävän hyvin jaksoin kuitenkin. Mineillä oli ensin tuo lyhyempi pätkä. Se meni aika kivasti. Koitettiin sitten eri vaihtoehtoja joihinkin kohtiin, että nähtiin, mikä meille sopii. Aika hyvin olin itse valinnut ne parhaimmat. Jälleen puomi joka kerta hyvä ja niin myös pöytä.

Muutaman tovin päästä oli sitten pidemmän radan vuoro. Tässä mun suunnitelma ei ihan onnistunut yhdessä kohdassa. Väkisin sitä yritin, mutta ei vaan onnannut. Koitin sitten Tiian vihjaamaa ohjausta ja kyllä se vaan oli parempi. Ja tietenkin oli kun sillä sain Mimmin oikeille esteille :-). Tässäkin oli yksi kohta, jota jouduin ottamaan aika monta kertaa ennen kuin onnistui. Muuten jäi oikein hyvä mieli. Jälleen puomi ja keinu hyviä. Ja Mimmin käännökset kaikilla radoilla tosi hyviä. En kyllä itsekään tajua, miten se kääntyy niin pienessä tilassa :-)

Lopuksi Patricia kävi Mimmin läpi. Ei mitään kovin pahaa missään. Ne normaalit, mitä aina ennenkin. SI-nivel oikealta hieman jumissa, mutta aukesi helposti. Samaten jumissa ylimenoalueelta (olikohan noin nimitys?) eli heti siitä, mihin kylkiluut loppuu.

Vitsit kun oli kiva tutustua uusiin ihmisiin :-). Leirin olisi ehdottomasti pitänyt olla ennen PM:iä, mutta siinä välissä vaan ei ehtinyt sitä pitää. Nyt on kiva mennä porukalla Ranskaan kun tunnetaan paremmin :-).

Mimmin treeneistä jäi tosi hyvä meili. Puomi toimi sitä ensimmäistä suoritusta lukuun ottamatta tosi hyvin. Keinu oli joka kerta hyvä. Vaikka toistoja tuli niin ei hidastunut suoritus kuten yleensä tapahtuu. Pöydästä varsinkin jäi oikein hyvä mieli. Sitä kun me ei oikeesti edes osata ja silti meni joka kerta sen oikein.

Tämän viikon Mimmi lepäilee agilitystä ellen sitten pihassa ota jotain ihan pientä.

1 kommentti:

Pasi kirjoitti...

Tsemppiä kisoihin!