maanantai 12. syyskuuta 2011

Viikonlopun kisailut

Mun selkäkipu rupesi antamaan periksi kun aloin siihen laittaa Voltaren-geeliä. Saattaa tietenkin olla myös sattumaa, mutta tosi nopeasti tokeni. Joten suuntasin hyvillä mielin viikonlopun kisoihin.

Lauantaina oli agilityn piirinmestaruuskisat Pietarsaaressa. Tuomarina sekä hyppy- että agilityradalla oli Sari Mikkilä. Radat oli ehkä astetta helpommat kuin Sarilla yleensä. Hyppyrata oli hiekkapohjalla ja agilityradan oli tarkoitus olla sateen liukastamalla nurmikolla. Minit ja medit kisasi nurtsilla, mutta makseille rata siirrettiin hiekalle. Hyvä niin, koska pikku koiratkin liukasteli aika lailla. Ei mennyt kauaa kun kilpailijat kantoi esteet kentältä toiselle ja muu porukka sitten tuomarin johdolla rakensi radan. Varmaan nopeiten ikinä tyhjästä valmiiksi saatu rata. Hyvä Sari, toimihenkilöt ja muut apulaiset!! :-)

Mimmi starttasi ensin. Kohtuullisen kivasti rata rullasi, mutta yksi rima tipahti. Ei muuta ihmeellistä. En kyllä vieläkään käsitä miksi se rima tipahti, vaikka olen yrittänyt sitä videolta tutkailla. Tilastorima?

Gimman kanssa myöhemmin sama rata. Samat ohjaussuunnitelmat kuin Mimminkin kanssa, paitsi lopussa kun sitä vähän muutettiin. Ja juurikin tuo loppu meillä sitten vähän tökkäs, mutta sain taisteltua sen läpi. Rimat pysyi ylhäällä ja tulokseksi nolla, joka riitti ihan voittoon asti :-). Rata löytyy täältä.

Mimmillä tuli agilityradalta kontaktivirhe. Hyppäsi sen sivuun. Yksi rimakin tipahti päällejuoksussa. Se tippui jotenkin viiveellä, että en edes huomannut kisatilanteessa sitä. Videokin piti muutaman kerran katsoa ennen kuin tajusin mikä rima se oli. Ihan jees rata muuten.

Gimman kanssa agilityrata lähti mukavasti käyntiin. Yhdessä kohdassa kääntyi väärään suuntaa, mutta sain sen kuitenkin oikein. Puomille annoin mennä edellä, että ei tule ylösmenovirhettä. Gimma meni kohtuullisen lujaa kontaktin ja mulla tuli ylikova kiire päästä puomin ohi juoksemaan. Tästä seurasi se, että en siinä kiireessä huomannut ohjata puomin jälkeistä hyppyä ja Gimma tuli ohi. Korjasin ja tipautti vielä sen riman. Että mä voin olla huolimaton!! Muuten rata oli tosi hyvä ja jäi oikein hyvä fiilis Gimman menosta.

Piirinmestaruuden voitti Marko ja Konna ja toiseksi tuli Jenni ja Loox. Oikein paljon onnea vielä molemmille taitureille! :-)

Joukkuekisassa mineillä oli vajaa joukkue. Mukana Lilo, Frau ja Mimmi. Lilo otti heti harmittavasti hyllyn, joten meidän tuloshaaveet meni siinä. Ajattelin ensin jättää koko radan Mimmin kanssa väliin, mutta mikäs sen parempi paikka harjoitella puomin kontaktia kuin tuollainen kisa, missä tuloksella ei ole mitään merkitystä. Mentiin siis radalle. Ja Mimmi varasti puomilta virheen arvoisesti. Takaisin kontaktille ja siitä loput kaksi hyppyä. Hemmetti mikä ajoitus kontaktien räiskimiselle!! Toivottavasti saadaan ne vielä kuntoon.

Makseissa OCA:lla oli kolme joukkuetta. Marko hanskasi yksikseen yhden joukkueen, jossa oli Hertz, Konna, TiuTau ja Split. Jäätävää menoa heillä! Kaikilla koirakoilla nollat ja samalla joukkuepiirinmestaruus. Onnea!! Meidän jämätiimi (nimi siitä kun jäi vain kolme koiraa joukkueeseen) tuli toiseksi kokoonpanolla Gimma (0), Sylvester (5,5) ja Karkki (5). Ja sitten kolmas joukkue (jonka nimeä on muista) tuli kolmanneksi kokoonpanolla Ronja, Cola, Jiksu ja Tiki. Hyvä meidän maksitiimi!! Kaikki joukkuepalkinnot meidän pikku seuralle :-))

Sunnuntaina sitten oli Kokkolan kisojen vuoro. Jälleen aikainen herätys kun kisat alkoivat yhdeksältä maksi kolmosilla. Eipä haitannut yhtään. Kivaa kun pääsi ajoissa kotiin niin oli iltaakin vielä jäljellä :-). Täällä tuomarina oli Eija Berglund. Ensin agilityrata ja sitten hyppäri.

Gimma siis aloitti. Alussa pientä takkua, mutta oikeassa järjestyksessä päästiin esteet ilman kieltoja. Sarjaesteellä olin päättänyt leikata c-osalla, vaikka pelkäsinkin, että se ei onnistu. Ja eihän se onnistunut, vaan tuli kielto. Hetken mietin, että korjaanko sarjan alusta asti, mutta en sitten jaksanut palata niin paljon taaksepäin ja jatkoin c-osalta eli hylly tuli tulokseksi. Puomin jälkeen leikkaus kyllä onnistui. Pitääkin oikein katsoa, että mitä teen siinä eri lailla. Siinä se kääntyi jopa liian hyvin enkä saanut putkeen. Mentiin sitten suoraan viimeiselle esteelle.

Mimmin kanssa alku takkusi myös hiukan, mutta saatiin taisteltua se läpi. Kepeillä tuli kielto. Oli muurin jälkeen noin 90 asteen kiertokulmassa kepit. Pitäisi olla meidän vahvuus, mutta meni nyt väärältä puolelta sisälle. Kyllä mä taisin siinä vähän turhan aikaisin liikkua eteenpäin kuten mulle sanottiinkin. Mimmi tosin on tuon kestänyt aiemmin. Kepeillä vielä uudelleen samanlainen kielto, vasta kolmannella kerralla onnistui. Jatko ihan jees puomille asti. Jälleen varasti!! Nyt otti kyllä selkeästi kontaktin, mutta lähti ilman lupaa. Palautin.

Hyppärillä sitten jälleen onnistuttiin Gimman kanssa. Eipä paljon muuta sanottavaa kuin että 4-hypyn pakkovalssi oli vähän myöhässä. Se tuntui kamalan huonolta, mutta eipä sitten näytäkään kovin pahalta. Rata löytyy täältä. Sisaruksille tuli tällä radalla kolmoisvoitto :-). Gimma voitti, Hertz toinen ja Split kolmas. Siistiä!!

Mimmin hyppäri meni samoilla kuvioilla kuin Gimmankin. Vielä pahempi takku 4-hypyllä. Mimmi lähti jo hakemaan putkea siinä. Onnistuttiin vihdoin ja viimein tekemään Mimmulin kanssa nolla ja se riitti jopa voittoon :-). Rata täällä.

Nämä oli Mimmin viimeiset kisat ennen MM-kisoja. Voisi sanoa, että kovin hyvin ei ole karsintojen jälkeiset kisat menneet. Toivottavasti se tietää sitä, että onnistutaan sitten isoissa kisoissa! Ärsyttää tuo puomin kontaktijuttukin. Toisaalta hyvä, että se tuli nyt eikä sitten Ranskassa. Toivottavasti nuo varastamiseen puuttumiset auttoi asiaa. Ensi viikonloppuna maajoukkueleiri ja sitten parin viikon päästä MM-kisat. Ne tulee ihan liian pian!!

3 kommenttia:

Pasi kirjoitti...

Hyvin ne kisat menee! Ei sitä kannatakaan kaikkia aseitaan paljastaa ennen kisoja.

Anonyymi kirjoitti...

Liian pian? Etkö sä ole ko kisoja odottanut jo pian 10 vuotta ;o)

Kati kirjoitti...

No oon odottanut joo :-D. Silti noi tulee jotenkin ihan liian äkkiä. Tuntuu, että ei ole mitään ehtinyt tehdä karsintojen jälkeen :-P